SVI U KUĆI TREBATE IMATI OVU BILJKU: Vjeruje se da tjera ZLO, čuva brak i privlači NOVAC

Zanimljivosti
SVI U KUĆI TREBATE IMATI OVU BILJKU: Vjeruje se da tjera ZLO, čuva brak i privlači NOVAC
.

Dobro poznata biljka u narodu - bosiljak - nosi epitet svete biljke, jer se smatra da odnosi negativnu energiju i pročišćava od loše karme. Konzumacija bosiljka, smatraju mnogi, može podstaći priliv novca u život.

Također, pored toga što djeluje umirujuće na nervni sistem i djeluje pogodno za prehlade, bronhitis, srčane probleme i tako dalje, bosiljak ima i duhovni i isceljujući efekat. Možete da zapalite manju količinu osušenog bosiljka i tako pročistite prostor u kom boravite, dok će šolja toplog čaja od bosiljka blagotvorno djelovati u svakom dijelu dana.

bosiljak3

Bosiljak se koristi u vjerskim obredima, na krštenjima, vjenčanjima. Mnogi vjeruju da miris ove biljke privlači ljubavnu sreću i čuva brak. Djevojke su nekada koristile bosiljak kao parfem ili ga stavljale u struk kako bi privukle ljubav i puno udvarača. Ova biljka je i odličan začin za mnoga jela, a naročito se preporučuje u salatama i raznim umacima, a jedan od najpoznatijih je pesto sos.

bosiljak

Bosiljak je općenito dobar za zdravlje, a travari preporučuju žvakanje barem 12 listova bosiljka dnevno. Uz dobro zdravlje, bosiljak ima direktni utjecaj i na stres, to jest vitamini i antioksidanski koje otpušta pozitivno utječu na smanjenje stresa.

bosiljak1-1-880x495

 

Bosiljak jača bubrege i izvrstan je u borbi protiv bubrežnog kamenca. Travari predlažu jedenje mješavinu bosiljka i meda barem šest mjeseci kako bi ublažili bolove i istjerali kamen van iz tijela. 

b

 

Za one koji pate od problema krvarenja desni, lošeg daha i propadanja zuba, bosiljak se pokazao dobrim saveznikom u održavanju zdravlja zubi. Antibakterijska i antibiotska svojstva bosiljka mogu pomoći u sprečavanju takvih oralnih bolesti.

booo

RECITE ZBOGOM PRAŠINI UZ OVU "MAGIČNU TEČNOST": Sastojke imate u kući!

 

 

Ne propustite