PET ALARMANTNIH ZNAKOVA DA VAŠEM TIJELU TREBA DETOKSIKACIJA: Ukoliko primijetite ovo, odmah se OSLOBODITE OTROVA NA OVAJ NAČIN!

Zdrav život
PET ALARMANTNIH ZNAKOVA DA VAŠEM TIJELU TREBA DETOKSIKACIJA: Ukoliko primijetite ovo, odmah se OSLOBODITE OTROVA NA OVAJ NAČIN!
.

Naše tijelo je svakog dana izloženo različitih toksinima - iz hrane, vode i zraka. Dolazi do skupljanja toksina u tijelu što rezultira nadutošću, lošim tenom, manjkom elana i naglim promjenama raspoloženja.

Ovdje je pet sigurnih znakova da je tijelu potrebna detoksikacija.

Nagle promijene raspoloženja 

Stres je "ljepilo" za toksine koji slabe organizam do te mjere da dolazi do spuštanja energije u tijelu, zbog čega se pojačavaju osjećaji straha, nervoze, ljutnje i ljubomore.

Savjet: Naučite se opustiti - ovo je najdostupniji i najjeftiniji lijek protiv stresa, priušti svom tijelu tokom dana barem tri puta po deset minuta mira. 

stresspan-24584

Nadutost

Užurbani dnevni ritam tjera nas da posežemo za nezdravim zalogajima, pa nataloženi šećeri i masti u kombinaciji sa stresom usporavaju metabolizam i uzrokuju lošiju probavu i nadutost. U ovom slučaju pate crijeva koja ne obavljaju svoju primarnu funkciju apsorpcije hranjivih tvari, što uzrokuje lažni osjećaj gladi, koja rezultira prejedanjem i, naposljetku, manjkom energije. 

nadutost6

Savjet: U svakodnevnu prehranu uvrsti što više sastojaka koji eliminiraju toksine iz organizma, poput jabučnog octa, limuna, zatim jedite svježe voće i povrće, cjelovite žitarice i pijte čajeve od koprive, maslačka i breze.

body-1621161-1920-1

Manjak koncentracije 

Tihi pokazatelj zatrovanosti tijela toksinima koji izaziva burne reakcije je pad koncentracije usred kojeg ne samo da gubimo volju za radom, nego nas dovodi i do panike, a time se situacija dodatno pogoršava.

premorenost-575x383

Savjet: Tijelo je poput kompjutera kojem s vremena na vrijeme treba "restart", a mi ga ne osluškujemo da vidimo da li će doći do blokade. Nauči prepoznati jasne simptome koje ti tijelo šalje i priušti mu odmor bilo koje vrste - vježbanjem, boravkom u prirodi, druženjem i povećanim unosom minerala.

detoksikacija-810x460

Loša kvaliteta kože

Miteseri, akne, masna koža, ispucani kapilari ... sve su to posljedice toksina koji sprječavaju prolazak nutrijenata kroz epidermu kože, što dovodi do začepljenja pora.

Savjet: Napravite piling, stavite masku za čišćenje kože, potom onu za hidrataciju. Pijte puno vode i čija i dobro se naspavajte.

lice2

ZOVU JE ŽENOM SA ČELIČNIM MIŠIĆIMA: Fotografije ove dame uvijek ostavljaju bez teksta, čekate da vidite broj 6!

Ne propustite