POGLED NA LIJEVU RUKU OTKRIVA DA LI JE NEKO GEJ: Evo kako!

Zanimljivosti
POGLED NA LIJEVU RUKU OTKRIVA DA LI JE NEKO GEJ: Evo kako!
.

Novo istaživanje je pokazalo da kod žena čiji su kažiprst i četvrti prst lijeve ruke različitih dužina veća je vjerovatnoća da su homoseksualne.

Naučnici su izmjerili dužine prstiju kod 18 parova identičnih bliznakinja pri čemu je jedna bila heteroseksualna, a druga homoseksualna. Pokazalo se da lezbijke češće imaju različite dužine kažiprsta i četvrtog prsta, što je karakteristika muškaraca, ali samo na lijevoj ruci, piše BBC. 

ruka-kuca-od-drvo

To je možda rezultat izloženosti testosteronu u maternici, smatraju naučnici Univerziteta Eseks. 

Također, izmjerili su dužinu prstiju 14 parova identičnih blizanaca pri čemu je jedan bio homoseksualac, a drugi heteroseksualac i nisu našli nikakvu vezu. 

ruke-dlanovi-dlan-ruka

I muškarci i žene izloženi su "muškom" hormonu testosteronu u utrobi majke samo neki više od drugih. 

Obzirom da i blizanci koji dijele 100 posto gena mogu da se razlikuju po seksualnoj orijentaciji, mora da postoji još faktora osim genetike koji utiču na to, navodi se u istraživanju koje sugeriše da je naša seksualnost određena u maternici i zavisi od količine muških hormona kojoj smo izloženi ili reakciji svakog pojedinog tijela na te hormone. 

pexels-hayat-ruka

Oni koji su testosteronu bili više izloženi, kasnije imaju veću šansu da budu homoseksualne ili biseksualne orijentacije. 

Zbog povezanosti nivoa hormona i dužine prstiju, promatranje nečijih prstiju moglo bi da bude naznaka o njegovoj seksualnoj orijentaciji. 

prsti5

Ovo istraživanje je objavljeno u časopisu Arhivs of seksual bihejvior (Archives of Sexual Behaviour).

prsti2

KOLIKO VI RUPA VIDITE, NISU NI DVIJE, A NI 4: Samo 17 posto ljudi ZNA PRAVI ODGOVOR!

Ne propustite