Žestoka rasprava Trumpovih savjetnika o pitanju ilegalne imigracije

Svijet
Žestoka rasprava Trumpovih savjetnika o pitanju ilegalne imigracije
.

Dvojica visokih savjetnika predsjednika Donalda Trumpa užareno su pred Ovalnim uredom debatirala o načinu na koji se nositi s pitanjem ilegalne imigracije, rekli su upućeni izvori, a prenijeli mediji. 

Povišenim tonovima predstojnik ureda Bijele kuće John Kelly, bivši ministar domovinske sigurnosti i John Bolton, predsjednikov savjetnik za nacionalnu sigurnost raspravljali su o radu Kirstjen Nielsen, ministrice za domovinsku sigurnosti.

Jedan izvor je opisao razmjenu mišljenja kao "napetu", ali je rekao da je splasnula. Drugi izvor je rekao da to nije bila "velika stvar".

Na pitanje o izgredu Trump je novinarima odgovorio "O tome nisam ništa čuo".

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders ne vidi to kao incident. 

"Strastveno pristupamo rješavanju pitanja kakvo je ilegalna imigracija, ali zbog toga nismo bijesni jedni na druge. Ali da, bijesni smo na demokrate u Kongresu koji nam ne pomažu da riješimo to krizu koja je sve veća", rekla je ona javlja Hina.

Trump je zaprijetio u četvrtak da će rasporediti vojsku i zatvoriti južnu granicu Sjedinjenih Država kojoj se približava karavana migranata iz Hondurasa, Salvadora i Gvatemale.

"Moram, na najoštriji mogući način, pozvati Meksiko da zaustavi ovaj nasrtaj - a ako to ne može pozvat ću američku vojsku i ZATVORITI JUŽNU GRANICU!", upozorio je Trump na Twitteru.

Ne propustite