PRIRODNI RECEPT ZA REGULACIJU STOLICE I ZATVORA: Recept britanskog hirurga za ozdravljenje PROBAVNOG TRAKTA
Predstavljamo vam prirodni lijek za ozdravljenje probavnog trakta koji prije svega rješava probleme probave, tvrde i neredovne stolice te zatvora.
Dobra i redovna stolica ključ je zdravlja kod čovjeka. Gotovo uvijek dugotrajni problemi zatvora i neredovne , odnosno tvrde stolice izazivaju ozbiljne zdravstvene teškoće koje mogu rezlutirati najtežim oboljenjima.
![]()
Rješenje koje vam predstvljamo razvio je britanski hirurg Dr Neil O. Painter koji je sa svojim timom nizom eksperimenata razvio metodu koja riješava ovaj problem trajno i efikasno bez i jedne hemikalije ili vještačkog lijeka.
Rješenje problema odnosno metoda dr Paintera sastoji se u svakodnevnom konzumiranju pšeničnih mekinja u malim količinama tri puta na dan.
![]()
Ekperimentima je utvrđeno da različita količina mekinja pomaže ljudima kod ovog problema. Zbog toga je preporuka da se starta sa dvije velike kašike mekinja tri puta na dan. Nakon 7-14 dana ukoliko ova količina ne djeluje povećajte na 3 kašike odnosno zadržite istu mjeru ako se rezultati pokažu kao adekvatni.
Mekinje je teško konzumirati same , jer su suhe, pa ih možete staviti u mlijeko, supu, jogurt, vodu , dodati u neko jelo ili na neki drugi način po vašem ukusu. Važno je jedino da redovno tri puta na dan unosite po 2-3 supene kašike pšeničnog mekinja.
![]()
Mekinje trebaju biti neprerađene, a rezultati kod svih pacijenata koji ih redovno koriste budu pozitivni. Tvrda i neredovna stolica najviše je uzrokovana hranom u kojoj nedostaju vlakna.
Dr Painter ističe da ne postoji određena doza za svakoga, te da je potrebno da svaki pacijent pronađe odgovarajuću mjeru ekperimentišuči u rasponu od 1-4 velike supene kašike tri puta na dan.
![]()
Potrebno je svakih 7 dana mijenjati količinu dok svako za sebe ne pronađe i postigne mjeru koja će mu omogućiti 1-2 meke stolice na dan, koliko se smatra normalnim. Nakon regulacije problema pacijenti nastavljaju koristiti mekinje u ishrani po potrebi.