PRIRODNI RECEPT ZA REGULACIJU STOLICE I ZATVORA: Recept britanskog hirurga za ozdravljenje PROBAVNOG TRAKTA

Porodica i zdravlje
PRIRODNI RECEPT ZA REGULACIJU STOLICE I ZATVORA: Recept britanskog hirurga za ozdravljenje PROBAVNOG TRAKTA
.

Predstavljamo vam prirodni lijek za ozdravljenje probavnog trakta koji prije svega rješava probleme probave, tvrde i neredovne stolice te zatvora.

Dobra i redovna stolica ključ je zdravlja kod čovjeka. Gotovo uvijek dugotrajni problemi zatvora i neredovne , odnosno tvrde stolice izazivaju ozbiljne zdravstvene teškoće koje mogu rezlutirati najtežim oboljenjima.

mekinje1

Rješenje koje vam predstvljamo razvio je britanski hirurg Dr Neil O. Painter koji je sa svojim timom nizom eksperimenata razvio metodu koja riješava ovaj problem trajno i efikasno bez i jedne hemikalije ili vještačkog lijeka.

Rješenje problema odnosno metoda dr Paintera sastoji se u svakodnevnom konzumiranju pšeničnih mekinja u malim količinama tri puta na dan. 

mekinje2

Ekperimentima je utvrđeno da različita količina mekinja pomaže ljudima kod ovog problema. Zbog toga je preporuka da se starta sa dvije velike kašike mekinja tri puta na dan. Nakon 7-14 dana ukoliko ova količina ne djeluje povećajte na 3 kašike odnosno zadržite istu mjeru ako se rezultati pokažu kao adekvatni.

Mekinje je teško konzumirati same , jer su suhe, pa ih možete staviti u mlijeko, supu, jogurt, vodu , dodati u neko jelo ili na neki drugi način po vašem ukusu. Važno je jedino da redovno tri puta na dan unosite po 2-3 supene kašike pšeničnog mekinja.

mekinje3

Mekinje trebaju biti neprerađene, a rezultati kod svih pacijenata koji ih redovno koriste budu pozitivni. Tvrda i neredovna stolica najviše je uzrokovana hranom u kojoj nedostaju vlakna.

Dr Painter ističe da ne postoji određena doza za svakoga, te da je potrebno da svaki pacijent pronađe odgovarajuću mjeru ekperimentišuči u rasponu od 1-4 velike supene kašike tri puta na dan.

mekinje4

Potrebno je svakih 7 dana mijenjati količinu dok svako za sebe ne pronađe i postigne mjeru koja će mu omogućiti 1-2 meke stolice na dan, koliko se smatra normalnim. Nakon regulacije problema pacijenti nastavljaju koristiti mekinje u ishrani po potrebi. 

 

Ne propustite