Migrant se sakrio ispod autobusa i tako pokušao preći granicu

Bosna i Hercegovina
Migrant se sakrio ispod autobusa i tako pokušao preći granicu
.

Na adresu portala "24sata.hr" stigao je video o migrantu u dobi od oko 20 godina koji se na bizaran način pokušao dokopati Hrvatske.

"Približavali smo se graničnom prijelazu. Prije njega kratko smo se zaustavili. Dok smo stajali, jedan mještanin je vozaču rekao: ‘Neko vam se uvukao pod autobus’, rekao je čitatelj portala.

Sve se dogodilo oko 14 sati u blizini graničnog prijelaza Velika Kladuša u Bosni i Hercegovini. Vozači i putnici su neko vrijeme tražili skrivenog muškarca ispod autobusa. Kad su ga pronašli, izvukli su ga na cestu. Vozač mu je odmah odvalio šamarčinu. Derao se: “De ćeš, je... ti svu familiju. Oću li na robiju zbog tebe?”. Muškarac mu je odgovorio: “Please”, na što mu je vozač viknuo: “Šta please!” i nekoliko puta zamahnuo rukom kao da će ga opet udariti, ali je od toga odustao.

U bijesu ga je povukao za kapuljaču na jakni. Ubrzo su se u sukob umiješali ostali, podigli muškarca s poda i maknuli ga od ljutitog vozača, a on ga je uz povik “Beži” i još psovki opalio nogom u stražnjicu.

Mještani su mu rekli da ih na području Velike Kladuše ima do 7000 migranata i da ovakvi pokušaji nisu rijetkost. Zaključuje kako nisu zvali policiju.

 

Ne propustite