Još uvijek nisu objavili što su otkrili: Turski istražitelji pretražuju šumu dronovima, traže tijelo nestalog novinara

Svijet
Još uvijek nisu objavili što su otkrili: Turski istražitelji pretražuju šumu dronovima, traže tijelo nestalog novinara
.

TURSKI istražitelji proveli su danas pretragu posjeda na kojemu je boravio saudijski konzul u Istanbulu. Podsjetimo, u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu nestao je novinar Jamal Khashoggi.

>>Turski mediji: Čuvar saudijskog princa bio je u konzulatu kada je nestao novina

Turske vlasti tvrde da je mučen i ubijen u konzulatu te su objavile nekoliko audiosnimaka te snimke s nadzornih kamera kojima to pokušavaju dokazati. Kako bi prikupili dokaze, pretražili su i kuću saudijskog generalnog konzula, koji je ovog utorka otišao iz Turske. Nakon njegova odlaska, kao i odlaska njegove obitelji, turski istražitelji su ušli na posjed na kojemu je kuća u kojoj je boravio konzul.

Istraga se proširila na nova područja

Kako piše The Guardian, vjeruje se da je na tom posjedu tijelo navodno ubijenog novinara Jamala Khashoggija. Kako bi sve pretražili, istražitelji su za potragu posjeda koristili i dronove.

Lokalni mediji u Istanbulu pak javljaju kako je potraga za Khashoggijevim tijelom proširena i na dva šumska područja izvan granica grada Istanbula što je značajno povećalo područje na kojemu se vodi istraga.

Istraga se tako navodno proširila na Beogradsku šumu kraj Istanbula te farmu u provinciji Yalova. Navodno su se istražitelji tako odlučili nakon što su pregledali nove snimke nadzornih kamera nastalih 2. listopada. Podsjetimo, generalni konzul Saudijske Arabije Mohammad al-Otaibi napustio je Tursku sa svojom obitelji ovog utorka, nakon što je objavljeno da će turske vlasti pretražiti kuću i imanje na kojem borave.

Čeka se objava vlasti, što je pronađeno na posjedu konzulata?

Turski istražitelji još uvijek nisu objavili što su pretragom otkrili, a jedino je poznato da su sa sobom odnijeli nekoliko kutija i vrećica. No ministar unutarnjih poslova je obećao da će rezultati biti podijeljeni sa svijetom.

U međuvremenu je provladin list Sabah objavio nove snimke s nadzornih kamera koje povezuju princa prijestolonasljednika Mohammada bin Salmana i muškarca koji je bio u konzulatu u vrijeme kada je nestao novinar.

Radi se o članu prinčeva osiguranja koji je ušao u konzulat 2 listopada. Nakon njega u konzulat je ušlo još nekoliko muškaraca oko 9:55, dok je Khashoggi ušao u konzulat oko 13:14 sati.

Ne propustite