Pileća krilca s parmezanom
Sastojci:
- 1,5 kg pilećih krilaca
- 50 g senfa
- 1 veza peršuna
- 80 g parmezana
- 300 g prezli
- 3 češnja bijelog luka
- 1 kašičica slatke mljevene paprike
- 0,5 dl ulja
- so, biber
- za prilog
- 3 mlade tikvice
- 2 klipa kukuruza šećerca
- 150 g šeri paradajza
- 2 paprike
- 150 g tankih roštiljskih kobasica
- 0,5 dl ulja
- so
Priprema
1. Bijeli luk i peršun sitno isjeckati, a zatim sjediniti s parmezanom, prezlom, mljevenom paprikom i začinima po ukusu.
2. Pileća krilca dobro oprati, posoliti i pobiberiti, pa ih premazati senfom i uvaljati u pripremljenu mješavinu.
3. Tepsiju nauljiti, te poređati pileća krilca i u zagrijanoj rerni peći 45 minuta na 200 stepeni C.
Prilog:
1. Prije upotrebe povrće dobro oprati. Neoljuštene tikvice i kukuruz isjeći na deblje kolutove, a očišćene paprike na kocke. Roštiljske kobasice isjeckati na manje komade.
2. Na ražnjiće naizmjenično nizati roštiljske kobasice, kukuruz, paradajz, tikvice i papriku. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljeni materijal.
3. U teflonskom tiganju na malo ulja peći pripremljene ražnjiće dok ne porumene.
Izvor i foto: Life Content