Pileća krilca s parmezanom

Kuharica
Pileća krilca s parmezanom
Prijedlog za sočna pileća krilca na malo drugačiji način

Sastojci:

  •  1,5 kg pilećih krilaca
  • 50 g senfa
  • 1 veza peršuna
  • 80 g parmezana
  • 300 g prezli
  • 3 češnja bijelog luka
  • 1 kašičica slatke mljevene paprike
  • 0,5 dl ulja
  • so, biber
  • za prilog
  • 3 mlade tikvice
  • 2 klipa kukuruza šećerca
  • 150 g šeri paradajza
  • 2 paprike
  • 150 g tankih roštiljskih kobasica
  • 0,5 dl ulja
  • so

Priprema
1. Bijeli luk i peršun sitno isjeckati, a zatim sjediniti s parmezanom, prezlom, mljevenom paprikom i začinima po ukusu.
2. Pileća krilca dobro oprati, posoliti i pobiberiti, pa ih premazati senfom i uvaljati u pripremljenu mješavinu.
3. Tepsiju nauljiti, te poređati pileća krilca i u zagrijanoj rerni peći 45 minuta na 200 stepeni C.

Prilog:
1. Prije upotrebe povrće dobro oprati. Neoljuštene tikvice i kukuruz isjeći na deblje kolutove, a očišćene paprike na kocke. Roštiljske kobasice isjeckati na manje komade.
2. Na ražnjiće naizmjenično nizati roštiljske kobasice, kukuruz, paradajz, tikvice i papriku. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljeni materijal.
3. U teflonskom tiganju na malo ulja peći pripremljene ražnjiće dok ne porumene.

Izvor i foto: Life Content

Ne propustite