Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Bosna i Hercegovina
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne je bilo magle, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 9; Bihać i Prijedor 19; Ivan Sedlo i Sanski Most 20; Banja Luka, Brčko, Bugojno i Gradačac 21; Bijeljina, Jajce i Sarajevo 22; Doboj, Livno, Tuzla i Zenica 23; Trebinje 24; Grude, Mostar i Stolac 26°C.

l-am

Sutra prije podne po kotlinama u Bosni će biti dosta magle. Od sredine dana prema večernjim satima postepeno povećanje oblačnosti sa sjeverozapada zemlje prema istoku i jugu. U Hercegovini veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, većinom sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, na jugu zemlje od 23 do 26°C. 

U Sarajevu veći dio dana će preovladavati pretežno sunčano. U kotlinskom dijelu grada dio prijepodneva je moguća magla. Naoblačenje u večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21°C. 

Ne propustite