STANJE NA PUTEVIMA: Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Bosna i Hercegovina
STANJE NA PUTEVIMA: Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja
.

Na većini putnih pravaca u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je jutros smanjena zbog magle. Posebno izdvajamo dionice u dolinama rijeka: Save, Spreče, Drine, Une i Neretve. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja. Pojačana frekvencija vozila u jutarnjim satima bilježi se u gradskim centrima. Sve učesnike u saobraćaju pozivamo na oprez i obavezno poštivanje saobraćajnih propisa.

Zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno) obustavljen je saobraćaj teretnih vozila. Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na dionicama autoputa A-1, Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, gdje se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Zbog sanacije kolovoza na izlaznoj traci naplatnog mjesta Kakanj I (Papratnica) u periodu od 19.10.2018. od 8 sati, do 21.10.2018. do 12 sati, doći će do obustave saobraćaja na ovom naplatnom mjestu. Mole se korisnici ovog izlaza sa autoceste da koriste alternativne izlaze na naplatnim mjestima Kakanj ili Visoko.

Zbog sanacionih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: M-19.2 Kladanj-Vlasenica, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Teslić-Doboj, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite