Pacoli: Vučić i Tači će se sresti u Parizu

Vijesti
Pacoli: Vučić i Tači će se sresti u Parizu
.

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli je izjavio da će se predsjednici Kosova i Srbije Hašim Tači i Aleksandar Vučić sresti u Parizu tokom skupa koji u glavnom gradu Francuske organizuje predsjednik Emanuel Macron.

I Tači i Vučić su dobili poziv da prisustvuju skupu posvećenom Danu primirja na kojem kako se očekuje učestvovati i predsjednik SAD Donald Trump, njemačka kancelarka Angela Merkel i drugi lideri Evrope i svijeta.

Pacoli je u intervjuu za Klan Kosova potvrdio da će se na sastanku dvojice predsjednika razgovarati o procesu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije.

Kosovski predsjednik je prije nekoliko dana izjavio da je dobio podršku francuskog predsjednika da "Kosovo i Srbija treba da postignu obavezujući sporazum na međunarodnom nivou, sa realnom mogućnošću o korekciji granice između dvije zemlje".

Bedžet Pacoli je izjavio da je za novog ministra unutrašnjih poslova imenovan Ekrem Mustafa i da je prethodno na zahtjev stranke smijenjen dosadašnji ministar ministar unutrašnjih poslova Bejtuš Gaši, što su i prištinski mediji prethodno prenijeli, prenosi Beta. 

Prema njegovom mišljenju, Gaši je bio previše miran za poziciju ministra unutrašnjih poslova Kosova.

Gaši je prije izbora za ministra unutrašnjih poslova bio zamjenik ministra Bezbednosnih snaga Kosova.

On je drugi ministar unutrašnjih poslova koji je smijenjen od formiranja vlade na čelu sa Ramušom Haradinajem.

Prethodno je zbog afere "Gulenisti", kada je uhapšeno i deportovano šest turskih državljana osumnjičenih za povezanost sa pokretom Fetulaha Gulena, smijenjen tadašnji ministar Fljamur Sefaj.

I ministarka ekologije i prostornog planiranja, Aljbena Rešitaj iz ANK je ranije podnijela ostavku i imenovana je za savjetnika premijera Haradinaja.

Prema zakonu o Vladi Kosova premijer ima pravo da razrješava i smjenjuje ministre i te odluke ne treba da budu potvrđene od strane Skupštine Kosova.

Ne propustite