NEODOLJIV MIRIS I OKUS: Napravite ovaj domaći hljeb od bundeve, odmah će nestati sa stola

Praktična žena
NEODOLJIV MIRIS I OKUS: Napravite ovaj domaći hljeb od bundeve, odmah će nestati sa stola
.

Cijela kuća će mirisati na jesen, a sočnost ovog kolača natjerat će vas da ga češće pripremate.

Iskoristite bogatu ponudu bundeva i pripremite malo drugačiji  hljeb od onog na koji smo navikli.

Ovaj hljeb je lagan, a opet odličan kao zamjena za klasični hljeb, a može da služi i kao kolač.

Mekan, sočan, začinjen, hljeb od bundeve možda postane vaš omiljeni prijatelj tokom jeseni. Za pripremu će vam biti potrebna samo jedna posuda.

Sastojci:

2 jaja
50 ml maslinovog ulja
50 ml meda
100 grama pirea od bundeve
2 kašičice zgnječene banane
smeđi šećer
prstohvat soli
2 kašičice praška za pecivo
cimet
pola šoljice vode
šoljica ovsenih pahuljica
100 grama bademovog brašna
250 grama brašna

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 Celzijusa i stavite kalup za hljeb. Pomiješajte jaja s bundevom, bananom, medom i maslinovim uljem. Dodajte šećer, prašak za pecivo, so, cimet i promiješajte.
Dodajte ovsene pahuljice, bademovo brašno i brašno i hljeb pecite 40 minuta.

 

(Novi.ba/Gastro.24 sata.hr)

Ne propustite