KADA IMATE SAN, ČAK NI HENDIKEP VAS NE MOŽE ZAUSTAVITI : Nevjerovatni ljudi koje će vam pokazati da nikada ne trebate odustati

Objavljeno:15.10.2018 - 21:11
A A A Times Arial

1. Nick Vujicic

1

Uprkos životu bez ruku i nogu, ovaj čovjek i njegov nevjerovatan duh nisu pokleknuli. Nick je postao jedinstven dokaz da u svakoj situaciji - čak i onoj najtežoj - možete pronaći sebe i postati sretna osoba. Nick igra golf, surfa, putuje po svijetu, daje motivacijske govore, a nedavno je postao otac po drugi put. Kad ga djeca na ulici pitaju šta mu se desilo, on samopouzdano odgovara: ''To je zbog cigareta!''

2. Bill Porter

2

Kada imate cilj i, još važnije, želju da to postigne, bolest neće biti prepreka za vas. Iako Bill Porter ima cerebralnu paralizu, želio je raditi u prodaji. On je postigao svoj cilj, a kasnije je postao i jedan od najboljih prodavača u Americi. Film "Od vrata do vrata" posvećen je njegovom duhu, a preporučen je za sve one koji misle da ih nešto može spriječiti od postizanja željene karijere.

3. Evgeny Smirnov

3

Nema ništa gore za plesačica, nego da izgube mogućnost da plešu. Šta će profesionalni plesač učiniti kad izgubi nogu u prometnoj nesreći? Ići na ples! To je upravo ono što Evgenij Smirnov, ruski Breakdance prvak učinio. Pa čak i uprkos činjenici da je morao naučiti ponovno plesati. Njegov nastup na plesnom showu postala je veliki primjer ne samo ljudskog duha, ali i činjenice da možete plesati nevjerovatno čak i bez noge.


4. Olesya Vladykina

4

Pogledajte ovu šarmantnu i lijepu djevojku. Iako joj je samo 20 godina, Olesya Vladykina je pretrpjela mnogo: zbog nesreće na Tajlandu je ostala bez lijeve ruke, ali i bez jako bliske prijateljice. Taj trenutak je promijenio njen život, pa čak  znatno otežao, ali ona ne odustaje. Nakon nesreće sudjelovala je na paraolimpijskim igrama dva puta, osvojila je prvo mjesto, a zatim postavila i novi svjetski rekord. Ono što je zanimljivo je da je odbila protezu (jer je "jako neudobna" kako kaže) i sve radi savršeno sa jednom rukom.

5. Sylvester Stallone

5

Da li mislite da morate izgledati kao ideal ljepote da postane veliki glumac? Niste u pravu. A ako nam vjerujete, onda niste čuli za Sylvestera Stallonea. Kao rezultat traume pri porodu, njegova donja lijeva strana lica je paralizovana, a usta mu se lagano krive, osim toga njegov jezik je djelimično paralizovan (to je i razlog zašto ima malo nerazumljiv govor). Da li ga je to zaustavilo da postane jedan od najvećih glumaca našeg vremena? Naravno da nije!


6. Andrea Bocelli

6

Sljepoća osobi oduzima sposobnošću da vidi svijet, ali ne i da ga ne osjećaju. Možda upravo ovo pomaže Andrea Bocelli-ju, popularnom slijepom pjevaču klasične muzike, da nas sve fascinanira i nadahnjujuje energijom kroz svoje pjesme. Andrea Bocelli je otac troje djece, a nedavno su se ponovo oženio. On uživa u svom životu, i kako kaže, čak i ako je on lišen sposobnosti da vidi svijet očima, on još uvijek može vidjeti svojim srcem.


7. Madeline Stuart

7

Kada imate san, čak ni hendikep vas ne može zaustaviti. Madeline Stuart, je rođena s Downovim sindromom, a imala je jedan san, željela je postati model. Možda to zvuči nemoguće, ali ona je to uspjela! Naravno da joj je rebalo vremena da dođe do dobre agencije i izgubi skoro 20 kg. Nakon bezbroj odbijenica, Madeline je napokon uspjela! Potpisala je ugovor sa ''Manifest'' agencijom, koja predstavlja sportsku odjeću za žene svih oblika i veličina, a nedavno se pojavila na New York Fashion Weeku. Snovi se zaista ostvaruju!

8. Victoria Duval

8

Atletičar ostaje atleričar, a američka teniserka Victoria Duval koja je oboljela od Hodgkinov limfoma, je upravo to i dokazala. Victoria je uprkos bolesti nastavila trenirati, te je bila jako uspješna na jednom od najvećih teniskih Grand Slam turnira.

9. Chantelle Brown Young

9

Ljepota ove manekenke je zaista neobična. Kad je bila dijete, Chantelle je saznala da ima nedostatak pigmentacije kože po cijelom tijelu, ovaj poremećaj se naziva ''vitiligo.'' Ovaj svoj nedostatak je zanemarila i iskoristila je ljepotu svooga lica i tijela, kako bi postala uspješna. "Postoje tamnopute djevojke i djevojke bijele puti, ali ja savršeno odgovaram za obje kategorije", rekla je Chantelle.

10. Ksenia Bezuglova

10

Majka dvoje djece, bila je pobjednica talijanskog takmičenja u ljepoti za žene u invalidskim kolicima, pod nazivom "Vertical". Ona je društvena aktivistkinja koja želi napraviti život ugodnijim za sve osobe u invalidskim kolicima. Ksenia uživa u životu i još uvijek ima puno planova. Sa svojim nevjerojatnim duhom i beskrajnim optimizmom je svijetli primjer kako možete prevladati sve!

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!