NEVJEROVATNA PRIČA: Od otpisanog igrača do prve petorke NBA tima!

Košarka
NEVJEROVATNA PRIČA: Od otpisanog igrača do prve petorke NBA tima!
.

Ovih dana u fokusu javnosti je pomalo nevjerovatna priča koja dolazi iz NBA tima San Antonio.

Naime Spursi su ovog ljeta imali poprilično burno ljeto. Sve je počelo zahtjevom za odlazak Kawhija Leonarda s kojim je u Toronto otišao i Danny Green. Tony Parker se preselio u Charlotte, a Manu Ginobili prekinuo karijeru.

I kada se pomislilo da je tu kraj onda se uoči sezone teško ozlijedio Dejounte Murray koji je trebao biti startni playmaker, a na ozljede se žale i Lonnie Walker, Rudy Gay i Derrick White.

No, Gay i White će vrlo brzo na parkete, Walker bi trebao pauzirati par sedmica, a veliki problem je izostanak Murrayja pred kojim je trebala biti sezona u kojoj se trebao dokazati kao jedan od nositelja igre San Antonija koji sada trebaju tražiti startnog playmakera.

S obzirom na sve ove probleme, jedno od mogućih rješenja je bilo da Spursi dovedu nekog playmakera u tradeu ili da traže igrače koji su slobodni i bez ugovora, pa se razmišljalo o tome da to bude Patty Mills, ali je trener Spursa Gregg Popovich imao druge zamisli.

Tako je na iznenađenje svih odlučio da u startnu petorku u utakmici koju će San Antonio protiv Minnesote odigrati u noći sa srijede na četvrtak na poziciji playmakera stavi Bryna Forbesa.

forbes5

forbes4

Ovaj 24-godišnjak prije dvije godine nije izabran na draftu iako je imao prilično dobre brojke na sveučilištu Michigan State. Forbes je oduševio Popovicha na jednom testiranju uoči drafta, a nakon što je bio dobar u dresu Spursa za vrijeme Ljetne lige 2016. dobio je ugovor do 2020. godine.

forbes2

forbes3

U prvoj sezoni je igrao u 36 utakmica sa skromnom minutažom i prosjekom od 2,6 poena po susretu, a lani je minutaža narasla na 19 minuta po utakmici, a brojke do 6,9 poena, 1,4 skoka i 1 asistenciju. Skroman učinak u asistencijama nije spriječio Popovicha da mu dodijeli startnu ulogu.

Sada je sve na Forbesu koji ima odličnu priliku da ostvari svoje snove.

Ne propustite