MARIJA JE OTKRILA SIMPTOME OPASNE BOLESTI: Sada sve upozorava na šta MORATE OBRATITI PAŽNJU!

Porodica i zdravlje
MARIJA JE OTKRILA SIMPTOME OPASNE BOLESTI: Sada sve upozorava na šta MORATE OBRATITI PAŽNJU!
.

Mariji Šiljeg iz Opuzena je dijagnostikovan 2003. godine reumatoidni artritis. Čak tri godine pre toga počela je da se osjeća sve umornije, malaksalo i bezvoljno. U četrdesetim mislila je da je jednostavno iscprljena, prenosi portal "100posto.hr".

Jedan dan je pratila tjelesnu temperaturu koja se kretala od 37 do 37,3. Nakon odlaska kod ljekara i labaratorijskih analiza nijedan parametar nije odskako, pa su analize ponovljene. Ljekar se našalio da promijeni toplomer, ali njoj više nije bilo do šale.

"Loše stanje me je ometalo u svakodnevnom životnom ritmu. Sve teže sam ustajala iz kreveta i boljeli su me zglobovi".

marija
Iako je Marija otišla u Dubrovnik i Split u nadi da će pronaći rešenje, to se nije desilo. Našla se u situaciji da ne može da se okrene u krevetu i da ne može da ode do toaleta sama.

"Smršala sam, postala depresivna i letargična. Moja pokojna majka i kćerka su me držale 24 sata. Molila sam Boga da umrem. Ne želim toga ni da se sjećam".

Zahvaljujući prijateljici sa kojom se čula poslovno zakazala je pregled u KBC-u Zagreb gde joj doktor Miroslav Majer otkrio uzrok problema.

"Rekao mi je da imam autoimunu bolest kojoj nema lijeka, ali od koje se ne umire. Uz terapiju i promijenu životnih navika sa terapijama mogu da dočekam devedesetu".

Marija ide na redovne kontrole, uzima lekove, jede hranu koja je obogaćena vitaminom B, D i magnezijumom.

Marija je fizički aktivna i svakog ljeta prepliva kilimoter-dva.


"Sve je u glavi. Čitam neki dan da jedina dva dana kada niko ne može ništa učiniti je jučer i sutra i to je velika istina koje se držim. Moje mišljenje je da je jako bitno u životu biti fizički aktivan bez obzira jeste li zdravi ili bolesni. Veliki je raspon sportskih aktivnosti - od plesa, biciklizma, trčanja, gimnastike, planinarenja, šetnje, samo nemojte se odlučiti baviti šahom molim vas", zaključuje Marija.

O BRANKICINOM STATUSU O LIDLU SVI PRIČAJU: "Kako samo imate srca, o mozgu da ne pričam, da pljujete ovaj narod?"

Ne propustite