DANAS BI SLAVIO 62. ROĐENDAN: Osvanuo mural posvećen Sinanu Sakiću,a riječi napisane ispod KIDAJU DUŠU! (FOTO)

Show
DANAS BI SLAVIO 62. ROĐENDAN: Osvanuo mural posvećen Sinanu Sakiću,a riječi napisane ispod KIDAJU DUŠU! (FOTO)
.

Legendarni pjevač napustio nas je 1. juna 2018. godine

Sinan Sakić jedan je od najvećih pjevača narodne muzike na ovim prostorima ikada, a da je živ danas bi, u subotu 13. oktobra, slavio svoj 62. rođendan.

sinan

Fanovi u velikom broju na ovaj dan na društvenim mrežama dijele njegove fotografije i pesme, a ono što će sve oduševiti jeste i mural posvećen upravo njemu, napravljen u Boegradu na Dorćolu u mjestu gdje je pjevač i živio.

snan1

Sinanov sin Alen sa prijateljima je ocu u čast napravio ovaj mural sa njegovim likom, i stihom iz Sakićeve pjesme "Život da stane ne sme".

Podsjetimo, Sinan Sakić preminuo je 1. juna u porodičnom stanu na Dorćolu, u Beogradu.

sinan1

Slavni Sinan na vječni počinak ispraćen je u ponedeljak 4. juna, na muslimanskom groblju u Loznici, a sahrani je prisustvovalo više stotina ljudi i Sakićeve brojne kolege sa estrade.

Sinan je, podsjetimo, primljen u Klinički centar u Beogradu 27. aprila 2018.

sinan

Nakon ispitivanja, ljekari su ustanovili da mu je potrebna transplantacija jetre. Sinan je, na insistiranje supruge Sabine, 16. maja izveden iz Kliničkog centra, nakon čega je prebačen na privatnu kliniku, a onda su ga odveli kući gdje su čekali na datum za transplataciju. Međutim, poziv nije dočekao.

sinan

Podsetimo, Sinan je 2017. godine imao operaciju ugradnje stentova u žučne kanale, ali su ljekari iz Italije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske nakon redovnih pregleda ustanovili da to nije trajno rješenje, te da će morati na transplantaciju jetre.

sinan2

STATUS SRBINA O LIDLU PODIGAO REGION NA NOGE, SVI OSTALI BEZ TEKSTA: "Jezivo je zbog čega se svađamo, a ...."

Ne propustite