Duncanova večer za historiju, Anthonyjevih 46 poena nedovoljno za Knickse

Košarka
Duncanova večer za historiju, Anthonyjevih 46 poena nedovoljno za Knickse
Protekle noći u NBA ligi je odigrano deset mečeva, a večer je obilježila pobjeda Cleveland Cavaliersa nad Boston Celticsima.

Protekle noći u NBA ligi je odigrano deset mečeva, a večer je obilježila pobjeda Cleveland Cavaliersa nad Boston Celticsima sa 122:121 u triler završnici.

U jednoj od najzanimljivijih utakmica u noći između petka i subote, Utah Jazz je pobijedila New York Knickse sa 102:100, dok su Houston Rocketsi sa 88:87 bili bolji od Philadelphia 76ersa.

San Antonio Spursi nanijeli su novi poraz Lakersima sa 93:80, dok su u duelu sa najvećom razlikom New Orleans Pelicansi deklasirali Minnesota Timberwolvese sa 139:91.

U ostalim mečevima pobjede su ostvarili Denver Nuggetsi, Orlando Magic, Atlanta Hawksi i Charlotte Hornetsi.

Cavalierse je do četvrte pobede od početka ove sezone predvodio LeBron James sa 41 poenom i sedam asistencija, a sjajan je bio i Kyre Irving sa 27 poena i pet asistencija. Na drugoj strani, istakao se Kelly Olynyk sa 21 poenom i šest skokova, dok su po 19 dodali Jeff Green i Jared Sullinger, koji je imao i deset skokova.

U Los Angelesu, aktuelni šampioni su došli do pete pobjede, a Lakersima su nanijeli već osmi poraz. U centru pažnje u tom duelu našao se Tim Duncan, koji je došao do broja od 25.000 poena i tako postao 19. igrač u historiji NBA kojem je to pošlo za rukom.

Iskusni centar je utakmicu završio sa 13 poena i 11 skokova, Cory Joseph je dodao 14 poena, a Kawhi Leonard 12 poena i pet skokova. Kod Lakersa, Carlos Boozer je imao 19 poena i osam skokova, Jeremy Lin je upisao 15 poena, a Kobe Bryant samo devet poena i šest asistencija.

Pobjedu Utahu u „Madison Square Gardenu“ donio je Trey Burke u posljednjim trenucima utakmice, a meč je završio sa 13 poena i osam asistencija. Najbolji u pobjedi tima iz Salt Lake Cityja bio je Gordon Hayward sa 33 poena i šest skokova, dok je Derrick Favors upisao 21 poen i 12 skokova. Knicksima na drugoj strani nije bila dovoljna odlična partija Carmela Anthonyja, koji je imao 46 poena i sedam skokova, ali dvocifreni učinak imao je još samo Pablo Prigioni, sa 13 poena.

Rocketsi su protekle noći ostvarili osmu pobjedu ove sezone, ali su ih 76ersi, koji su još bez trijumfa dosta namučili.

Junak pobjede Rocketsa bio je James Harden, koji je postigao odlučujuće poene, a također je bio najefikasniji sa 35 poena, šest skokova i sedam asistencija. Dwight Howard je u tom trijumfu učestvovao sa 21 poenom i 16 skokova. U poraženom timu, Tony Wroten je imao 19 poena i osam asistencija, a Henry Sims 14 poena.

Ne propustite