POSTANITE MAGNET ZA NOVAC: Isprobajte ove jednostavne trikove i privucite bogatstvo!

Zanimljivosti
POSTANITE MAGNET ZA NOVAC: Isprobajte ove jednostavne trikove i privucite bogatstvo!
.

Mnogi tvrde da djeluju i uspješno rješavaju novčane probleme.

U današnje vrijeme mnoge muče novčani problemi i teško im polazi za rukom da sastave kraj s krajem. Ima toliko vrijednih, marljivih i sposobnih ljudi, koje novac jednostavno zaobilazi. Evo korisnih saveta koji vam mogu pomoći da tu situaciju promijenite i da vam ono što radite, konačno donese finansijsku dobit.

novac

Krasula – zeleno drvo novca

Ako u kući još uvijek nemate ovu biljku, trebalo bi što pre da je nabavite. U pitanju je krasula, lisnodekorativna biljka debelih listova, za koju se vjeruje da donosi uspjeh u poslu i privlači novac. Zato nije naodmet imati je u domu, a posebno u kancelariji ili poslovnom prostoru.

novac

Poznavaoci drevnih feng šui principa znaju da su gotovo sve zelene biljke pravi istjerivači loše energije koja vlada u kući. Prema istočnjačkom vjerovanju, neke biljke pritom privlače novac u kuću i ukućanima donose mir i blagostanje, a krasula (lat. crasula ovata) je najpoznatija među njima. Neki je nazivaju i dolar-drvo ili parac zbog ovalnih mesnatih listova koji liče na kovanice. U nekim azijskim zemljama krasula se čak generacijama prenosi u porodici, s koljena na koljeno. Pošto je veoma otporna, uz adekvatnu njegu može dugo da vam potraje.

krasula

Na prvom mjestu potrebna joj je svjetlost, a ako nje nema dovoljno, listovi će biti blijedi, a stablo će se previše izdužiti. Kada dođe toplo vrijeme, treba je izneti napolje, ali ne na mesto koje je direktno izloženo suncu. Napolju joj treba pojačati zalivanje, međutim, ponovo je zalijte tek kada se zemlja osuši, jer se u protivnom može desiti da lišće počne da joj opada, a koren da istruli.

stednja-pare-novac-shutterstock-1000x0

Krasulu možete povremeno orezati da biste dobili gušću i bujniju krošnju. Biljka ne traži veliku saksiju, ali ako raste u većoj saksiji, uz dodatnu prehranu, mnogo brže će napredovati. Za presađivanje i uzgajanje koristite zemlju za kaktuse.

Ostvarite svoje snove

Magic Words je čarobna i inspirativna metoda za brzo otklanjanje blokada i loših emocija, ali i prizivanje novca. 

Ovom metodom možete promijeniti i negativna životna uvjerenja koja vas blokiraju poput: „Novac donosi nesreću”, „Život je patnja” i slično.

novaccccc

Zamislite neko svoje blokirajuće uvjerenje kako je napisano na nekoj zarđaloj metalnoj tabli gotovo izblijedelim slovima i visi na nekom starom tavanu. Primijetit ćete kako sada ta rečenica, kada se prikaže na taj način, gubi na psihičkoj moći. Djeluje poput prašnjavog predmeta iz davnih vremena, koji posmatrate kao da ste u nekom muzeju, bez uticaja na vas i vaš sadašnji život. „Začarajte” sva blokirajuća uvjerenja u svojim mislima da vam postanu nebitna poput nekog starog predmeta iz prošlosti.

novac-123-09022018

Sada potražite motivišuća uverenja, koja su vam važna za ostvarenje nekog cilja, na primjer: „Novac mi donosi sigurnost”, „Sretna sam”, „Uspješna sam na poslu” itd.

Zatim primijenite obrnut postupak od prethodnog. Pojačajte i osnažite svoje pozitivno uvjerenje zamišljajući da duga ispisuje te riječi tragom koji ostavlja na nebu; ili da je napisano na ogromnom panou vašom omiljenom bojom. Svaki put kada pomislite na svoj cilj, istovremeno ćete vidjeti ili čuti svoja pozitivna uverenja i uspjeh je sasvim izvjestan. 

novac1

LJUDI SE HVATAJU ZA GLAVU KADA KONAČNO SHVATE O ČEMU SE RADI : Na prvi pogled zgodna djevojka na plaži, ali pogledajte malo bolje

(Novi.ba/Lepa i srećna)

Ne propustite