Odgođeno prvo kolo Lige 12, rješenje krize se još ne nazire

Košarka
Odgođeno prvo kolo Lige 12, rješenje krize se još ne nazire
.

Sutra je trebala početi nova sezona košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, međutim zbog problema na relaciji KS Republike Srpske - KS Bosne i Hercegovine to se ipak neće desiti. 

Naime, sve je počelo kada je Igokei, dugogodišnjem učesniku ABA lige, naloženo da će uporedo uz takmičenje u regionalnoj ligi ove godine morati da se takmiči i u domaćem prvenstvu što do sada nije bio slučaj. Klub iz Aleksandrovca je to odbio i pritom zaprijetio da neće igrati ni završnicu prvenstva uz obrazloženje da predstavnik Bosne i Hercegovine u ABA ligi nikada ranije nije morao da se takmiči u ligaškom dijelu domaćeg prvenstva nego se uvijek priključivao u samoj završnici. 
Podsjetimo da u Srbiji klubovi takođe ne igraju ligaški dio takmičenja domaćeg prvenstva, dok u su slovenski i hrvatski klubovi obavezani od strane matičnog saveza da moraju da nastupe od starta.

Košarkaški Savez Republike Srpske podržao je Igokeu, iza toga su stali i ostali klubovi iz Republike Srpske te su zamrznuli svoj status u KS BiH, a isto su uradili i članovi Upravnog odbora KS BiH iz ovog entiteta.  

Sve to je prouzrokovalo veliku krizu, a rezultat je odlaganje prvog kola zbog nerazjašnjenog statusa. 

U pitanju je odlaganje od 7 dana, tako da je prvo kolo sada na rasporedu od 21. oktobra.

Ne propustite