OVO JE PRAVI ELIKSIR ZDRAVLJA: Povećava sreću, pomaže kod mršavljenja, smanjuje umor, liječi upale!

Porodica i zdravlje
OVO JE PRAVI ELIKSIR ZDRAVLJA: Povećava sreću, pomaže kod mršavljenja, smanjuje umor, liječi upale!
.

Surutka je proizvod koji nastaje pri proizvodnji sira i jogurta, i u njoj ostaju najbolji i navrijedniji sastojci mlijeka: vitamin B i E, minerali i mliječni šećeri koji su važni za izgradnju najfinijih veza u mozgu.

Stručnjaci savjetuju da pijete maksimalno pola do litar surutke dnevno.

surutka1

Zdravstvene prednosti ovog prirodnog napitka:

Pomaže kod mršavljenja – 100 ml surutke ima samo 26 kalorija, ona sadrži pregršt bjelančevina i zbog toga daje osjećaj sitosti, a siromašna je mastima i kalorijama.

NJEMAČKI NOBELOVAC ZAPREPASTIO SVIJET: Rak se dobija od ove DVIJE NAMIRNICE, da su znali ljudi još bi bili živi

 

Pomaže kod zatvora – Surutka ima diuretsko svojstvo što znači da će brzinski podstaknuti probavu i riješiti neugodan osjećaj zatvora i nadutosti. Nemojte pretjerivati sa ovom namirnicom jer može izazvati dijareju. Do litar dnevno je maksimalno.

surutka1-1

Lijek za jetru- Ovaj skromni napitak sadrži beta-laktogobulin koji snabdeva organizam aminokiselinama BCAA koje pomažu kod uznapredovalih bolesti jetre, oboljelima od ciroze omogućava da žive duže i kvalitetnije.

Izgrađuje mišiće – Surutka, posebno ona u prahu pomaže kod izgrađivanja mišićne mase ali i oporavlja mišiće nakon fizičkog napora.

surutka

Reguliše povišenu masnoću u krvi – Surutka se preporučuje ljudima koji imaju probleme sa povišenom masnoćom u krvi. Nakon samo nekoliko sedmica redovne konzumacije vidjet ćete nevjerovatne efekte.

kozja-surutka

OVO JE LJEKOVITIJE OD MEDA, NAPRAVITE SAMI SIRUP OD HURMI KOJI UNIŠTAVA OPASNE BAKTERIJE: Evo kako ga konzumirati

Podstiče sreću i smanjuje umor – Surutka podstiče lučenje serotonina, hormona sreće te tako smanjuje osjećaj stresa i hroničnog umora.

 

 

 

Ne propustite