Grudnjak, molim

Zanimljivosti
Grudnjak, molim
Dame, sigurna sam da svi želimo da nam grudi izgledaju što je najbolje moguće, a da bi sačuvali njihovu veličinu i oblik moramo nositi grudnjak. Nošenje lošeg grudnjaka može izazvati i mnoge zdravstvene probleme, zato je važno da žene postanu svijesne sebe i svog tijela i da počnu nositi ono što je udobno, a ne oko što je samo na oko lijepo. Donosimo vam nekoliko pravila.

Dame, sigurna sam da svi želimo da nam grudi izgledaju što je najbolje moguće, a da bi sačuvali njihovu veličinu i oblik moramo nositi grudnjak. Nošenje lošeg grudnjaka može izazvati i mnoge zdravstvene probleme, zato je važno da žene postanu svijesne sebe i svog tijela i da počnu nositi ono što je udobno, a ne oko što je samo na oko lijepo. Donosimo vam nekoliko pravila.

1. Grudnjak, molim

Žene koje imaju velike grudi, noseći grudnjak što više, skidaju određeni dio tereta sa leđa, vrata i ramena. Preporučljivo je da ga nosite uvijek kad ste van kreveta.

2. Otkriti ili pokriti

Razmislite o boji vašeg grudnjaka. Ako ne želite da vam se grudnjak vidi kroz majicu, evo nekoliko savjeta:

Žene koje imaju svijetliju kožu, trebaju nositi svijetlie grudnjake. Oni neće biti toliko primjetni ispod majice. Žene koje imaju tamniju kožu trebaju uraditi potpuno suprotno. Možete obući i grudnjak koji je iste boje kao i vaša majica, ako je ona malo prozirna. Čak i majice za koje nikada niste mislili da će to moći, otkrit će boju grudnjaka ako je ona pogrešna. Ako ste tamnoputi onda ćete uvijek biti sigurni sa nekim tamnijim grudnjakom. Za vas, bijeli grudnjak ispod svijetle majice znači totalnu prozirnost. Probajte neku tamniju bež varijantu.

3. Veličina grudnjaka

Nosite grudnjake u kojima se osjećate dobro. Veličine uveliko zavise i od proizvođača.
Prije svega, zapitajte se, znate li vi stvarno svoju veličinu grudnjaka? Možda mislite da nosite pravu veličinu grudnjaka, ali postoje mali detalji koje je potrebno provjeriti kako bi bili sigurni da vaš grudnjak radi sve ono što je trebao učiniti.

• Trebali biste biti u mogućnosti da stavite više od dva prsta u prostoru između sredine leđa i grudnjaka. Ovo je mjesto gdje se kopča.

• Vaše grudi se ne bi trebale 'prelijevati' iz prednje ili sa strane vašeg grudnjaka. Takvo prelijevanje je siguran znak da je vaš grudnjak premalen ili da kopče i trake treba prilagoditi.

4. Pranje grudnjaka

Grudnjake bi trebali prati ručno. To je lakše reći nego učiniti, pogotovo ako nemate puno grudnjaka. Kad smo već kod količine grudnjaka, savjetujemo vam da ih kupite što je više moguće jer ćete tako izbjeći prečesto pranje. No ako nemate vremena za ručno pranje grudnjaka, preklopite ih i stavite u mrežicu, a tek zatim u perilicu. Dobro ga svežite da mu onemogućite dodatno kretanje.

5.Bacite stare grudnjake

Ako iz vašeg grudnjaka počnu viriti žice, to je siguran znak da ga trebate baciti. Gubitak elastičnosti je još jedan od razloga da zamijenite grudnjak.

6. Žice ili ne?

Sigurna sam da svi volimo imati osjećaj čvrstoće, ali žice koliko nisu ugodne toliko nisu ni zdrave za svakodnevno nošenje. Kad god imate priliku odvojite malo više novca i upite grudnjak bez žica koji je jednako čvrst kao i onaj sa njima. Jednom kada to učinite, uočit ćete mnoge njegove prednosti.

Ne propustite