VAŽNO JE!

SVAKU VEČER OBAVEZNO ZATVORITE VRATA OD SPAVAĆE SOBE: Evo zbog čega, postoji DOBAR razlog!

Objavljeno:11.10.2018 - 21:20
A A A Times Arial

Veoma je važno da zatvorite vrata od spavaće sobe kada krenete na spavanje

Pored noćne rutine koja podrazumijeva pranje zuba, lica i oblačenje pidžame, nikako ne smijete da zaboravite i da preskočite ovaj veoma važan korak - zatvorite za sobom vrata od spavaće sobe.

spavanje

Skoro 60 posto ljudi spava sa otvorenim vratima, a taj mali i skoro svima nebitan detalj može bukvalno da predstavlja granicu između života i smrti. U slučaju požara u kući, zatvorena vrata mogu da uspore širenje požara, smanje količinu otrovnog dima, obezbijede određeni nivo kiseonika i smanje temperaturu.

vrata1

Sa povećanom upotrebom sintetičkih materijala u izradi predmeta za vaš dom, ali i njegovu izgradnju, zatvaranje vrata može da vam pruži bezbjedniji izlaz iz požara. Prosječno vrijeme za bježanje iz kućnog požara smanjilo se sa 17 na samo 3 minuta posljednjih par decenija uslijed sintetičkih materijala koji se upotrebljavaju u domu.

maska-za-spavanje

Ne radi se samo o nedostatku opreza. Mnogi spavaju sa otvorenim vratima jer misle da su tako bezbjedniji, a vatrogasci upravo preporučuju da radimo drugačije.

vrata33

Neka vam postane navika da zatvarate ne samo vaša vrata već i vrata od dečije sobe kada noću odete na spavanje. Provjerite u kakvom su stanju električne instalacije i uređaji u vašem domu i smanjite rizik od potencijalnih opasnosti.

vrata

vrata-lopov-provala

SRBIN KUPIO U LIDLU POLA TONE ŠEĆERA: Kad su ga pitali što će mu, ON JE ISKRENO PROGOVORIO!

(Novi.ba/Telegraf,rs)

 

 

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!