Boli li vas stomak tokom ciklusa više nego obično: Obratite pažnju, možda imate neku od ovih polno prenosivih bolesti

Zdrav život
Boli li vas stomak tokom ciklusa više nego obično: Obratite pažnju, možda imate neku od ovih polno prenosivih bolesti
.

Žene se tokom menstrualnih dana često se boje da kažu koliki zapravo bol trpe da ne bi bile okarakterisane kao preosjetljive, pa najčešće trpe u tišini. Menstrualni bolovi i grčevi u donjem dijelu stomaka problemi su s kojim se jednom mjesečno susreće velik broj žena reproduktivne dobi, posebno adolescentice.

m1

Menstrualni bolovi mnoge žene spriječavaju u obavljanju svakodnevnih aktivnosti i često ih osude na to da dan provedu u krevetu
Prema najnovijem istraživanju Univerziteta na Oksfordu, žene kod kojih se na vreme ne uoče spolno prenosive bolesti mogu da imaju veći rizik za intenzivnije predmenstrualne simptome.

 m
Rezultati koji su objavljeni u Evolution Medicine & Public Health žurnalu sugerišu da prisustvo neotkrivenoh polnih bolesti može da pogorša negativna iskustva žena vezana za menstruaciju. Istraživanje je sprovedeno kao dio dugoročnog partnerstva sa ženskom aplikacijom za zdravlje, plodnost i praćenje menstrualnog ciklusa CLUE.

m3

Svi znaju da su BANANE zdrave: Ali znate li šta će se desiti ako ih skuhate, NAKON OVOGA ĆETE ODMAH POKUŠATI !

Uprkos tome što je poznato da ima antisocijalni efekat na život žena, mijenjajući njihovo raspoloženje, nivo energije, navike u ishrani pa čak i sek*ualni nagon, menstruacija se ne uzima kao relevantni faktor u proučavanju zdravlja žena. Kako su neke polne bolesti antisimptomalne, jer se na primjer kod 70 odsto ljudi kod kojih je dijagnotikovana hlamidija simptomi su izostali, one mogu da dovedu do problema sa plodnosti.

p

- Čak i sada dok radimo na proširenju istraživanja o PMS-u vodim računa o tome da se moje istraživanje shvati ozbiljno. Većina ne razume niti priznaje da je PMS više od “ludovanja ženskih hormona”. To je vrlo kompleksan proces koji može da pojača simptome polno prenosivih bolesti, pa sve to na kraju može da utiče na plodnost žene, rekla je doktorka Aleksandra Alvernje.

m6

Istraživanje je koristilo podatke 865 korisnica aplikacije CLUE kroz koju su ispitanice odgovarale na pitanja da li su ikada imale polno prenosive bolesti. Ako je odgovor bio potvrdan, odgovarale su na pitanja kada im je oboljenje prvi put utvrđeno i kada su počele sa terapijom. Ove informacije su kombinovane sa podacima o svim neugodnostima koje su doživjele tokom tog perioda.

m4

Prije dijagnostikovanja, prisustvo infekcija kao što je hlamidija, herpes i HPV udvostručilo je vjerovatnoću da žena doživi negativna iskustva PMS-a, uključujući i glavobolje, grčeve i depresivne epizode do kraja njihovog ciklusa, generalno osjećajući se veoma osjetljivom tokom čitave menstruacije.

l8

AKO STE PRIMIJETILI OVE SIMPTOME, IMATE CISTE NA JAJNICIMA: Svaka žena mora prepoznati ova 4 znaka!

Ne propustite