SVAKI DAN JE PILA OVAJ ČAROBNI NAPITAK: Kad vidite šta se dogodilo njenom tijelu, ZANIJEMIT ĆETE!

Zdrav život
SVAKI DAN JE PILA OVAJ ČAROBNI NAPITAK: Kad vidite šta se dogodilo njenom tijelu, ZANIJEMIT ĆETE!
.

Nutricionista preporučuje da konzumirate napitak od celera jer ova biljka čini čuda za organizam, a utiče i na ljepotu.

Poznato je da celer poboljšava krvnu sliku, cirkulaciju, varenje, a zbog vitamina A koji ima u sebi pozitivno utiče i na izgled kose.

celer

Grickanje celera može ukloniti neugodan dah iz ustiju. Njegova hrskava struktura povećava količinu sline u ustima i na taj način uklanja zadah.

Ovo svestrano povrće sadrži aktivne tvari koje prirodnim putem opuštaju mišiće u stijenkama arterija i oko njih. One također snižavaju krvni tlak i promiču zdravlje krvožilnog sustava smanjivanjem hormona stresa.

celer-sok

Nizozemski istraživači Sveučilišta u Groningenu tvrde kako jedna od sastavnica namirnica kao što su peršin i celer može pobijediti rak krvi – leukemiju! Ispitivanja su pokazala kako je flavonoid u pitanju, apigenin, zaustavio rast dvije vrste stanica koje se javljaju kod leukemije.

Nutricionistkinja Kimberli Snajder objašnjava da je celer 95 posto voda, a kada se priča o koži - hidratacija je veoma bitna.

celery-juice

Osim toga, celer ima visoki procenat natrijuma, zbog čega pomaže i u varenju hrane i poboljšava probavu, a sve to dovodi do manje stresa i sjajnije kože.

sok

Celer se preporučuje osobama koje pate od artritisa, reume i gihta. Njegova protuupalna svojstva koja se nalaze u sjemenu pomažu u smanjenju oteklina i boli oko zglobova, a oslobodit će vas i grčeva u mišićima.

12

BOL U ZGLOBOVIMA I KIČMI ZA VAS SU SADA PROŠLOST: Ovaj magični sok će vam iskorijeniti SVE probleme!

 

Ne propustite