Kolinda: Ulaskom u EU Hrvatska je snažno otvorila vrata iseljavanju

Region
Kolinda: Ulaskom u EU Hrvatska je snažno otvorila vrata iseljavanju
.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović prvi je dan boravka u Brodsko-posavskoj županiji završila posjetom postaji granične policije u Staroj Gradiški te susretom s građanima u Okučanima, koje je pozvala da iskoriste razvojne potencijale, ističući pritom da je rad na osiguranju životnog standarda glavna obveza državne vlasti.

Zahvalivši na srdačnoj dobrodošlici, hrvatska predsjednica je istaknula kako želi dati poruku za budućnost. "Budućnost je u našim rukama onoliko koliko imamo samopouzdanja, optimizma i zajedništva. Posebno je to važno istaknuti ovdje, u sredini gdje je bila duga tradicija zajedničkog života hrvatskog naroda s pripadnicima srpske i drugih nacionalnih manjina", poručila je predsjednica Grabar-Kitarović nazočnima u okučanskom Domu kulture.

Razvojne mogućnosti za Okučane i druge dijelove Hrvatske predsjednica Grabar-Kitarović vidi u poljoprivredi, turizmu, obrtništvu, drvnoj industriji i drugim djelatnostima. "Moramo učiniti sve kako bismo ne samo zadržali ljude ovdje u Okučanima, već kako bi Okučani i drugi dijelovi Hrvatske rasli. Ulaskom u Europsku uniju stekli smo povoljnije poduzetničko okružje, ali istodobno su snažno otvorena vrata iseljavanju. Mnogi su pošli u inozemstvo jer žele veće plaće i bolji životni standard. Stoga je prvi zadatak sviju nas u državnoj vlasti stvoriti bolje uvjete za više investicija, zapošljavanja i veće plaće kako bismo mlade ljude zadržali u Hrvatskoj i omogućili im normalan obiteljski život", istaknula je predsjednica Hrvatske Grabar-Kitarović.

Ne propustite