SVAKOG DANA JE RENDALA SAMO POLA LIMUNA: Poslije mjesec dana, ljekari nisu mogli da vjeruju u ono što su vidjeli

Porodica i zdravlje
SVAKOG DANA JE RENDALA SAMO POLA LIMUNA: Poslije mjesec dana, ljekari nisu mogli da vjeruju u ono što su vidjeli
.

Limun je jedan od citrusa koji skoro svi vole. Nije bitno da li je u pitanju limunada, pita sa limunom, preliv za salatu ili samo dekoracija, limun je heroj svih jela. 

Sadrži limonoide kao i svi citrusi. Istraživanja i studije navode da je konzumiranje citrusa odlično u prevenciji mnogih bolesti.

limun3

Kada bi ljudi znali za sve njegove blagodeti, u svakom trenutku bi ga imali u kući.

1 Limun je dobar za regulaciju visokog pritiska i pročišćavanje krvi od toksina. U sebi sadrži kalijum koji kontroliše krvni pritisak i smanjuje mučnine i vrtoglavice.

2 Limun pozitivno utiče na psihu, a posebno na raspoloženje i oslobađa od stresa. Takođe, nakon treninga predstavlja najbolje osvježenje.

limun3

3 Limun smanjuje respiratorne probleme (umanjuje nelagodu ljudima sa astmom) i pomaže nam da lakše dišemo.

4 Limun pomaže ljudima sa artritisom i reumom, prirodni je diuretik tako da potpomaže u proizvodnji urina i samim tim sprečava upale i gomilanje toksina u našem organizmu.

5 Limun je odličan i za oralnu higijenu – djeluje kao antiseptik, čini zube sjajnima i osvježava dah.

zubi

6 Kod mamurluka slobodno možete Aspirin zamijeniti čajem sa puno limuna.

7 Razblažen limunov sok vrlo je zdravo i sigurno sredstvo za intimnu higijenu, a ujedno je i moćan antiseptik.

SEDAM DANA JE PILA VODU SA LIMUNOM, A ONDA OBJAVILA ŠTA JOJ SE DESILO: Primijetila je promjenu, ali ovom se nije nadala!

8 Limun je odlično sredstvo za dezinfekciju rana. Dovoljno je samo par kapi limuna da se krvarenje zaustavi, a rana dezinfikuje.

limun3

9 Za lijepe i bijele nokte potreban vam je sok od 1/2 limuna pomiješan sa malo tople vode u koju ćete umočiti prste na nekoliko minuta i na kraju, limunovom korom dobro ispolirati nokte.

10 Nakon pranja kose, potrebno je izmasirati teme limunovim sokom i isprati kosu mješavinom vode i limuna. Osim rješavanja problema peruti, limunska kiselina takođe pruža kosi dodatni sjaj.

limun2

 

Ali, nisu zdravi samo sok i sredina voćke, već i kora koja ima gomilu prednosti. Zamrzavanje limuna vam može pomoći da izrendate koru, a da ne oštetite sredinu, pa nju možete iskoristiti u neku drugu svrhu. Kora smrznutog limuna može poboljšati ukus hrane ili pića. Limunom možete posuti bilo koje jelo, supu, pastu, sladoled, pa čak i salatu.

limun

Kora limuna sadrži 5-10 puta više vitamina od njegovog soka, ali se uglavnom baca. Limunova kora pomaže u regulaciji krvnog pritiska, a može poslužiti i kao antidepresiv, ublažuje stres i leče nervne poremećaje.

Stavila je u mikrovalnu limun i za nekoliko sekundi je mnogo iznenadila: OVO JE NAJBOLJI TRIK

limunov-sok

Potrebno vam je samo malo strpljenja da zamrznete limun, a onda ga dodajte većini obroka koje unesete.

 

 

Ne propustite