PRAVDA ZA DAVIDA

LJUDI SU DANAS ZANIJEMILI KAD SU VIDJELI ŠTA DAVOR GRADI NA TRGU: "Nisam imao drugog izbora, ovo sam morao uraditi" (FOTO)

Objavljeno:09.10.2018 - 13:50
A A A Times Arial

Davor Dragičević već skoro 200 dana ne ide sa Trga Krajine u Banjaluci odakle traži pravdu za svog sina Davida.

 OD SLJEDEĆE SEDMICE VIŠE NEMA GRUPE "PRAVDA ZA DAVIDA", DAVOR SE OGLASIO: "Lukač je došao na 50 metara od nas, a onda ovo uradio"​

On je sada kazao kako je počeo da pravi kuću na trgu.

1

Foto: Buka

Ranije je na trg dolazio samo kada su bila okupljanja, ali od kada je održan protest ispred Policijske uprave Banjaluka ne želi da ide iza centra grada.

Već neko vrijeme na trgu je postavljen šator, kauč, stolovi, stolice, deke, a sada je dovezao i automobil na trg, pošto, kako kaže, želi napraviti garažu, piše "Buka".

2

Foto: Buka

"Pravićemo svoju državu. Ovo su temelji na Davidovom trgu. Nećemo živjeti sa ub*cama i zločincima! Nećemo im biti komšije! Sa njima nema suživota", rekao je Davor juče na okupljanju Pravde za Davida koje se i dalje održava svaki dan u 18 sati.

3

Foto: Buka

Davor je poručio i kako će grupa "Pravda za Davida" od naredne sedmice postati udruženje, odnosno pravno lice.

DODIK JE POBIJEDIO, ALI SADA SE NAROD DIGAO: Postavljaju se šatori, trg okupiran, DAVOR POSLAO JAKU PORUKU (FOTO)

"Prilaze mi sinoć razočarani, kažu izbori, izgubili su. Kakvi izbori. Ja nisam ni glasao. Sinoć ovdje na 50 metara pjevaju, slave, Lukač se kao hijena smije", rekao je Davor Dragičević. 

davor

"Osnivamo udruženje, fondaciju, i postaćemo pravno lice. Gdje god da budete sjedili, disaćemo vam za vratom", poručila je Daniela Ratešić Došen. 

Davor Dragičević, otac ub*jenog dvadesetjednogodišnjeg banjalučkog studenta, najavio je da će napraviti svoju državu na, kako kaže, jedinoj slobodnoj teritoriji u Srpskoj, a to je Davidov trg. 

davor

Iz grupe su poručili kako niti jedno dijete više ne smije biti ub*jeno kao David Dragičević.

"Ovo su temelji naše države. Mi više nećemo živjeti sa ubic*ama i zloč*incima niti biti komšije", rekao je Davor, otac ubijenog Davida. 

Rezultati izbora u Republici Srpskoj još više su potaknuli ljude da podrže Davora u potrazi za pravdom.

pravda-trg

  -Okupljanja se nastavljaju, ne idemo nikuda - poručili su okupljeni.

2018-10-08-3

2018-10-08-4

2018-10-08-5

2018-10-08-6

 

 

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!