Igokea na gostovanju bolja od Cibone

Košarka
Igokea na gostovanju bolja od Cibone
.

Cibona je u posljednjoj utakmici 2. kola ABA lige u dvorani Dražena Petrovića dočekala ekipu Igokee i upisala domaći poraz rezultatom 84:86.

Prve dvije četvrtine smo gledali dosta efikasnu i izjednačenu utakmicu, u kojoj niti jedna ekipa nije uspijevala da ostvari veću prednost tako da se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 50:49 za Cibonu.

U trećoj četvrtini Cibona je nastavila da igra veoma dobro, dok je Igokea počela da zaostaje tako da je Cibona u jednom trenutku imala prednost od 10 poena razlike, međutim Igokea je sa serijom od 7:0 uspjela doći na 70:67, da bi na kraju treće četvrtine rezultat glasio 72:67 za Cibonu.

Četvrta četvrtina je počela sa dosta promašenih šuteva od strane i jednih i drugih, ali je Cibona uspijevala da održava minimalnu prednost. U završnici Igokea uspijeva u nekoliko navrata da dođe do vodstva, ali Cibona uspijeva da dođe do 84:84. Šut za vodstvo Igokee je pogodio Adamović 4 sekunde prije kraja. Marić je u idućem napadu pokušao pogoditi za 3 poena, ali je konačni rezultat glasio 86:84 za Igokeu.

Ekipu Igokee su predvodili Zubčić sa 24 i Lešić sa 19 poena, dok su kod Cibone najefikasniji bili Bilinovac sa 17 i Jefferson sa 15 poena.

Ne propustite