NAUČNICI TVRDE: Inteligentne žene imaju jednu ODVRATNU naviku, DA LI SE VI SLAŽETE?

Praktična žena
NAUČNICI TVRDE: Inteligentne žene imaju jednu ODVRATNU naviku, DA LI SE VI SLAŽETE?
.

Po prvi puta u posljednjih stotinu godina, žene imaju bolje rezultate na IQ testovima, tvrdi James Flynn, svjetski autoritet u području takvih testiranja.

e6

Pregledao je testove inteligencije u zemljama zapadne Europe, SAD-a, Kanade, Novog Zelanda, Argentine i Estonije te otkrio da je inteligencija znatno porasla, a naročito kod žena. Do sada je uvijek kvocijent inteligencije kod muškaraca bio bolji u prosjeku za pet bodova, no danas to više nije slučaj.

e5

To je posljedica modernog života, jer složenost današnjeg svijeta zahtijeva da se naš mozak prilagodi zbog čega IQ raste - kaže Flynn.

e1

IQ testovi širom zapadne Europe, Kanade, SAD-a i drugih razvijenih zemalja otkrivaju porast inteligencije ljudi, no ona kod žena raste brže zbog multitaskinga.

e

Istraživanje je konačno dokazalo: Pogledajte da li pušenje u trudnoći UTJEČE NA RAZVOJ DJETETA!

Naučnici sa Univerziteta Ročester otkrili su u istraživanju koje se bavilo proučavanjem ponašanja da postoji jedna stvar koju inteligentne žene naročito često rade. A baš i nije odraz lepog vaspitanja.

e8

Naime, oni tvrde da je napad bijesa ispraćen sočnim psovkama znak nadprosječne inteligencije kod žena!

e9

Istraživanja su pokazala da inteligentne žene češće psuju i govore proste riječi od onih koje imaju niži koeficijent inteligencije, a tvrde i da je psovanje dobro i za fizičku formu i poboljšanje izdržljivosti.

SJEVNULA JOJ BUTINA: A onda su je svi napali zbog onog što je imala na glavi (FOTO)

Slažete sa ovakvim mišljenjem? 

Ne propustite