ČOVIĆ IZJAVIO DA ĆE REZULTATI IZAZVATI KRIZU U BiH, A ONDA SE OGLASIO KOMŠIĆ: Evo šta mu je poručio!

Aktuelno
ČOVIĆ IZJAVIO DA ĆE REZULTATI IZAZVATI KRIZU U BiH, A ONDA SE OGLASIO KOMŠIĆ: Evo šta mu je poručio!
.

Za medije je u svom obraćanju predsjednik Demokrtaske fronte Željko Komšić izjavio da ne vidi zašto bi se ulazilo u bilo kakvu vrst krize te da su ovi izbori provedeni na osnovu važećih odredbi Ustava Bosne i Hercegovine.

komsic-1

Komšić je sinoć izjavio kako je po rezultatima izbora on budući član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda. 

komsicnasl

U komentaru na ocjenu predsjednika HDZ-a BiH, Dragana Čovića, kako "ovakvi rezultati izbora mogu izazvati neviđenu krizu u BiH", Komšić je zaključio da za takvo što nema razloga.

bih-kolaz

.

coviccc

"Ne vidim zašto bi se ulazilo u bilo kakvu vrstu krize kada su ovi izbori provedeni na osnovu važećih odredbi Ustava, Izbornog zakona i drugih zakona koji se tiču svega ovoga. I gospodin Čović je 2014. izabran po istim pravilima kao ja sad. I ne znam čemu vodi ta logika 'ne sviđaju mi se rezultati izbora pa, evo, ja ću sad da se ljutim'", kazao je predsjednik DF-a.

komsic

Dodao je da je još rano govoriti kako će izgledati nova vlast, ali da HDZ BiH i druge stranke s hrvatskim predznakom mogu biti partneri u vlasti.

ovic

OVAJ SRPSKI POLITIČAR JE ČESTITAO SAMO KOMŠIĆU: Poslao mu jasnu poruku! (VIDEO)

 

 

Ne propustite