Lewis Hamilton: "Mercedes je najbolji tim, nosimo se sa pritiskom mnogo bolje nego Ferrari"

Automoto
Lewis Hamilton: "Mercedes je najbolji tim, nosimo se sa pritiskom mnogo bolje nego Ferrari"
.

Lewis Hamilton hvali Mercedes nazivajući ga najboljim timom na svijetu, zbog kako je on rekao perfektne strategije nakon osvajanja pol pozicije pred sutrašnju utrku za Velike nagradu Japana. Lider u ukupnom poretku vozača takođe smatra da su odlični rezultati Mercedesa u posljednje vrijeme stavili veliki teret na leđa Ferrariju i njihovom glavnom vozaču Sebastianu Vettelu, te da je upravo to ključni izvor njihovih velikih grešaka u današnjim kvalifikacijama zbog čega će Vettel u sutrašnjoj utrci startati tek sa osme pozicije. 

hamilton2

Hamilton je zajedno sa svojim timom odlično predvidio vremenske uslove tako da je napravio najbolji izbor guma za treći kvalifikacioni krug, dok su Vettel i Ferrari potpuno podbacili zbog čega su platili cijenu plasmanom na vrlo slabu osmu poziciju, a Nijemac je u odlučujućem krugu napravio veliku grešku upravo zahvaljujući lošem izboru guma. 

"Ferrari je napravio korak unazad iz nekog razloga, ali nećemo dozvoliti da nas to opusti i da prestanemo da radimo na unaprijeđivanju našeg automobila. Naravno da je odličan osjećaj kada vaš tim radi 'perfektan' posao. Ostalima je vrlo teško da drže korak za nama kada smo na ovako visokom nivou. Svaki tim ima pametne ljude u svom sastavu, ali kada je riječ o donošenju odluka pod pritiskom Mercedes je najbolji tim na svijetu." 

Ovo je ukupno 80. Hamiltonova pol pozicija u karijeri, a odlična forma koju pokazuje u posljednje vrijeme čini ga velikim favoritom prije samog početka trke. Britanac je pobijedio na posljednjih šest trka i na taj način pobjegao najvećem konkurentu Sebastianu Vettelu čak 50 bodova u ukupnom poretku. Velika nagrada Japana na rasporedu je u nedjelju ujutro, u 07:10 po našem vremenu.

Ne propustite