Tottenhamov stadion je napokon gotov !!

Fudbal
Tottenhamov stadion je napokon gotov !!
.

Postavljanjem supermodernog travnjaka završena je izgradnja Tottenhamovog stadiona. Kao što već znate u posljednje vrijeme fudbaleri Tottenhama svoje domaće utakmice igraju na legendarnom Wembleyu, nakon što je White Hart Lane otišao u historiju .

Uprava Tottenhama je izvjestila javnost da su radovi pri kraju i da su ostale samo neke sitnice. Pijetlovi rade neumorno dan-noć, a završeno je postavljanje trave i rasvjete na novom stadionu koji je koštao vjerovali ili ne 850 miliona funti.

S finalnim radovima se malo kasnilo pa je otvaranje, koje je trebalo biti 15.09., prolongirano za 24. novembar i utakmicu protiv ljutog gradskog rivala Chelsea.

Mnogo kontroverzi je vezano za izgradnju ovog stadiona, od onih da su radnici konzumirali kokain tokom izgradnje, do onih da su radnici koji rade u metrou bukvalno "ukradeni" kako bi radili na crno i ubrzali izgradnju stadiona.

0-a-world-first-integrated-pitch-grow-lighting-system-is-now-in-operation-at-spursnewstadium-followin

Plan za izgradnju ovoga stadiona je obznanjen davne 2007. godine, a projekat prezentiran godinu poslije. Međutim prvi radovi su krenuli tek sredinom 2015.godine. Kapacitet ovoga stadiona će biti 62062 sjedeća mjesta što će ga postaviti na treće mjesto po broju sjedećih mjesta, odmah iza neprikosnovenog privremenog doma Spursa Wembleya (90000) i Teatra snova (75653).

U međuvremenu Spursi igraju toplo-hladno i doživjeli su u srijedu drugi poraz na "domaćem terenu" protiv Barcelone u okviru drugog kola Lige prvaka. Izabranici Mauricia Pochettina dijele posljednje mjesto sa PSV-om iz Eindhovena i ukoliko Pijetlovi žele prezimiti u Evropi, pobjeda nad holandskim klubom bi bila dobar početak. 

Ne propustite