TRI ALARMANTA SIMPTOMA DIJABETESA TIPA 2 KOD ŽENA: Ako ste ovo primijetili, odmah KOD LJEKARA!

Porodica i zdravlje
TRI ALARMANTA SIMPTOMA DIJABETESA TIPA 2 KOD ŽENA: Ako ste ovo primijetili, odmah KOD LJEKARA!
.

Simptomi dijabetesa 2 i kod muškaraca i kod žena uključuju glavobolje i umor, ali kod žena se javljaju još neki znakovi upozorenja

Dijabetes je u porastu, od njega boluje čak 3,7 miliona ljudi u Velikoj Britaniji. Oko 90 posto pacijenata koji se bore sa dijabetesom tipom 2, može doći u opasnost od bolesti srca i moždanog udara. Zabrinjavajuće je to što širom svijeta postoje slučajevi koji nisu još dijagnostifikovani. Iako su mnogi upozoravajući znaci univerzalni, postoje neki koji mogu ukazivati na dijabetes kod žena.

Žene sa dijabetesom imaju tendenciju da imaju iste simptome kao i muškarci, ali postoje neki neželjeni efekti koji su jedinstveni za žene. Oni uključuju:

dijabetes-tip-2-1-580x290

1. Gljivične infekcije

Osobe sa dijabetesom imaju povećan rizik od razvoja gljivičnih infekcija. Neki stručnjaci vjeruju da visok nivo glukoze može dovesti do viška šećera koji se izlučuje u vagini. Učestali svrab, neuobičajeno praženje i bol mogu ukazivati da bolujete od dijabetesa tipa 2.

dijabetes4

2. Urinarne infekcije

Dijabetes slabi imuni sistem, izazivajući hiperglikemiju. To može prouzrokovati urinarne infekcije, koje se otkrivaju kada pacijenti doživljavaju bol tokom odlaska u toalet. Ukoliko se ne liječe, infekcije urinarnog trakta mogu izazvati infekcije bubrega.

3. Sindrom policističnih jajnika

Ako se osoba bori sa sindromom policističnih jajnika, vjerovatnije je da pati od dijabetesa tipa 2. Stanje, koje može uticati na sposobnost žene da proizvodi jajašca, može dovesti do porasta nivoa insulina u tijelu. Znaci PCOS-a uključuju nepravilne menstruacije, povećanje tjelesne mase, akne, depresiju i neplodnost.

dijabetes1

Evo više znakova upozorenja na dijabetes tipa 2, koji važe i za žene, i za muškarce:

1. Prekomjerna žeđ

2. Pojačan apetit

3. Gubitak kilaže

4. Česte posjete toaletu

5. Promjene raspoloženja

6. Problemi sa spavanjem

spavanje

7. Oticanje stopala ili bol

8. Svrab kože

9. Sporo zarastanje rana

10. Umor

umor

11. Zamućeni vid

12. Redovne infekcije

13. Visok krvni pritisak

pritisak

 

Ne propustite