OKLOPNA VOZILA IDU KA BANJALUCI: "Jeste li to spremni udariti na svoj narod?" (FOTO)

Aktuelno
OKLOPNA VOZILA IDU KA BANJALUCI: "Jeste li to spremni udariti na svoj narod?" (FOTO)
.

U Banjaluci će se danas u 18h održati skup "Pravda za Davida" na Trgu Krajine.

"Tog dana, 5. 10. 2018. godine, cijelom svijetu ćemo pokazati ko su ljudi, ko je čestiti narod Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i kako se na dostojanstven način odupiru nepravdi i kriminalu. Na Trgu će toga dana biti veliki broj novinarskih ekipa iz cijeloga svijeta.Ovo nije okupljanje povodom rušenja bilo čega, a pogotovo ne Republike Srpske, ovo je okupljanje kojim gradimo, gradimo pravnu državu bezbjednu za svu našu djecu. Čovjek do čovjeka, brat do brata, roditelj do roditelja, za budućnost naše djece", saopćili su iz grupe Pravda za Davida prije dva dana najavili današnji skup.

davor

U grupi na Facebooku "Pravda za Davida" objavljena je fotografija oklopnih vozila koji kreću ka Banjaluci.

pravda

Neki od komentara na fotografiju su: "Gdje ste čestiti I pošteni policajci?! Pridružite se narodu... Ne brukajte sebe I tu uniformu..", "Strašno, daj Boze da ovo na dobro završi. Kako ih nije stid?",  "Pa vi opet glasajte za majmuna Dodika i slicne njemu fuj gdje mi živimo Bože dragi",  "Sve snimajte,da cijeli svijet vidi šta se dešava kad ljudi traže istinu i pravdu", "Pa dokle ovo ide , strašno".

pravda-za-davida

Predstavnici grupe "Pravda za Davida" i porodica stradalog Davida Dragičevića najavili su za 18.00 sati veliki skup te pozvali građane na mirno i dostojanstveno ponašanje.

Više od šest mjeseci, okupljanjima u centru grada, traže da se uhapse, kako navode, nalogodavci i ubice Davida.

pravda

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS jučer su apelovali na organizatore da otkažu najavljene javne skupove u Banjoj Luci, uključujući i neke stranačke te dodali da skup grupe "Pravda za Davida" nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS.

Najavili su pojačane kontrole osoba i vozila te da imaju informacije da bi "neke grupe mogle da dođu u Banju Luku i izazovu incidente".

davor

.

davor

.

davor-dragicevic-1

BANJA LUKA UOČI VELIKIH PROTESTA NA TRGU: Ovo je borba za budućnost naše djece

 

Ne propustite