BOMBA NA OTOKU: Ko će naslijediti Gazidisa ?

Fudbal
BOMBA NA OTOKU: Ko će naslijediti Gazidisa ?
.

Ovih dana je kao bomba odjeknula vijest da Beppe Marotta napušta poziciju sportskog direktora Juventusa. Prema njegovim riječima, namjera mu je da se otisne van apeninskog poluotoka, a kao glavna destinacija se spominje londonski div Arsenal.

Ranije ove sezone sportski direktor Arsenala Ivan Gazidis je obavijestio čelnike tog kluba da napušta poziciju kako bi preuzeo rukovodstvo nad talijanskim Milanom. 

ig-press-conf

Marotta je dao izjavu gdje je rekao :"Klub će provesti obnovu i osvježenje kadra, moj mandat ističe 25.og oktobra i lista članova odbora koja će biti obznanjena u ponedjeljak, neće sadržavati moje ime."

Prema Tuttosportu Arsenal je već poslao ponudu od 3.5 miliona eura po sezoni. Najozbiljniji protukandidat Topnicima je Inter, koji ima mnogo manje šanse s obzirom da je Marotta rekao da će napustiti Italiju. 

"Proveo sam osam prelijepih godina ovdje, ispunjenih uspjesima, trofejima i Juventus će zauvijek ostati u mom srcu."- za kraj je dodao Marotta.

Kako će se završiti ova priča ? Ostaje nam da vidimo. Činjenica je da je mjesto sportskog direktora Arsenala upražnjeno i da je Beppe Marotta spreman za nove izazove. 

Ne propustite