Kakva je sudbina Kyriea Irvinga ?

Košarka
Kakva je sudbina Kyriea Irvinga ?
.

Mnogi timovi će stajati u redu prvog jula naredne godine kada Kyrie Irving postane slobodan igrač. Knicksi su već počeli kampanju, ali Kyrie je dao samo jedan odgovor.

Kyrie ne ide iz Bostona. Mnogo se govorkalo kakva će sudbina ovoga košarkaša biti, ali je najbolji igrač Kelta rekao da ostaje u Massachusettsu. Na obraćanju navijačima u TD Gardenu Kyrie je poručio:"Ako me želite, ja ostajem i produžit ću vjernost."

To ne znači da će produžiti trenutni ugovor, nego da će izaći na tržište i potpisati novi ugovor sa Celticsima. Zašto ? Pa 88 miliona je razloga. Kyrie slijedeće ljeto s Bostonom može produžiti ugovor na 4 godine što bi mu donijelo 102 miliona dolara. Ali ukoliko izađe na tržište i potpiše novi ugovor, Kyrie će inkasirati 190 miliona dolara. U slučaju da se predomisli i odluči potpisati za drugi tim, maksimum koji može dobiti je 139 miliona dolara za 4 godine. 

Ali zašto bi to uradio ? Oko sebe ima mladu i potentnu ekipu  koja će u narednim godinama biti u samom vrhu NBA lige, tako da je najvjerovatnija opcija da on izađe iz ugovora i potpiše novi za gore spomenutu vrijednost.

Ne propustite