Gdje ide Jimmy Butler ?

Košarka
Gdje ide Jimmy Butler ?
.

Izvjesno je da će Butler napustiti grad vukova, ali njegova destinacija se još uvijek ne zna. Minnesota Timberwolvesi su zvanično objavili da su odbijene ponude koje su poslali Philadelphia 76ersima za Bena Simmonsa i Milwaukee Bucksima za Khrisa Middletona

Ali koja će ponuda zadovoljiti čelnike Wolvesa ? Miami Heat i Houston Rocketsi su zainteresovani. Naime Heat bi poslao u Minnesottu Josha Richardsona za nezadovoljnog Butlera, ali su stavili na pijacu i dva najbolja igrača Gorana Dragića i Hassana Whitesidea, tako da se dogovor može postići ukoliko bi trade uključivao i ova dva igrača. 

Houston Rocketsi su voljni poslati Erica Gordona i P.J. Tuckera, dok Bucksi su odbili ponudu za Middletona, ali bi za Butlera dali Brogdona ili Bledsoea. Clippersi su također tim koji stoji u redu za dovođenje Butlera, ali oni trenutno nemaju mnogo ponuditi, tako da bi veliko iznenađenje bilo ako bi obukao dres LA Clippersa.

Čini se kako je Miami najzagrijaniji i jedni i drugi bi bili najzadovoljniji da se trade saga završi do početka nove sezone koja počijnje za desetak dana. Ali šta će se desiti na kraju, saznat ćemo vrlo vjerovatno uskoro, kada će bivši igrač Bullsa dobiti novu destinaciju.

Ne propustite