METEOROLOZI IZDALI UPOZORENJA, NAREDNI DANI SU KRITIČNI: Stiže NOVI LEDENI VAL i promjena vremena, evo kad počinje

Region
METEOROLOZI IZDALI UPOZORENJA, NAREDNI DANI SU KRITIČNI: Stiže NOVI LEDENI VAL i promjena vremena, evo kad počinje
.

Poslije sunčane nedjelje, već sutra na područje kopnene Hrvatske stiže promjena vremena - novo naoblačenje, kiša i zahlađenje.

hrvatska

U ponedjeljak će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano, a prema kraju dana sa zapada stiže naoblačenje s kišom. U utorak će biti većinom oblačno, povremeno s kišom, i to uglavnom u prvom dijelu dana.  Najniža jutarnja temperatura uglavnom će se kretati od 0 do 5 Celzijevih stepeni, a najviša dnevna od 15 do 20 stepeni.

Od srijede do petka bit će uglavnom suho, djelomice sunčano i postupno toplije.

nevrijeme

Na Jadranu u ponedjeljak postupno naoblačenje, do kraja dana na sjevernom dijelu mjestimice s kišom. Prolazno će zapuhati i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 11 i 16 Celzijevih stepeni, a najviša dnevna od 20 do 25 stepeni, javlja Index.hr

U utorak promjenjivo, mjestimice s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom, a na sjevernom i srednjem dijelu zapuhat će umjerena i jaka bura, ponegdje i s olujnim udarima.

hrvatska-nevrijeme1

U srijedu i četvrtak bit će uglavnom suho i djelomice sunčano, a bura će oslabjeti. U petak se povećava vjerojatnost novog naoblačenja i kiše.

Kako javlja meteo servis Severe Weather Europe, područje zapadne i središnje Europe početkom tjedna zahvatit će novi hladni val.

pljusak

U ponedjeljak će temperature osjetno pasti na području Velike Britanije, Francuske i Beneluxa, dok se očekuje da će utorak biti vrlo hladan na području od južne Francuske pa sve do zapadnog Mediterana. Hladni val u utorak će zahvatiti i Hrvatsku.

 

RAZORNA OLUJA U GRČKOJ: Ulice su poplavljene, vjetar ruši stabla, pogledajte snimke

Ne propustite