POLICIJSKA AKCIJA U TOKU

Stravični detalji otmice o kojoj bruji cijela Srbija: Šta se desilo prije nego je Stefan otet?

Objavljeno:14.06.2015 - 14:58
A A A Times Arial

Dječak Stefan Ilić (12) iz Banatske Subotice kod Bele Crkve nestao je u subotu oko podneva kada su ga nedaleko od kuće presrela trojica muškaraca i otela!

Jake policijske snage i dalje kontrolišu putni pravac od Vršca do Pančeva u potrazi za dječakom, čija je otmica digla cijelu Srbiju na noge i u čiju su se potragu od jutros uključili i ronioci.

Kako je za “Blic” ispričao Stefanov mlađi brat, koji je u trenutku otmice bio sa njim, njih dvojica su na poljani u blizini kuće čuvali ovce.

U jednom trenutku prišao im je crni automobil i trojica muškaraca su ih pitali da li znaju gde ima dobro mjesto za pecanje.

Pošto su im prišli dovoljno blizu, muškarci su pokušali obojicu dječaka da ubace u gepek.

Istoga trenutka dječaci su počeli da beže prema kući, mlađi brat je uspio, ali Stefan nije. Pretpostavlja se da nije uspeo da umakne otmičarima, jer već mjesecima ima povređenu nogu, ispričao je za “Blic” blizak prijatelje porodice nestalog dječaka.

Neki od mještana tvrde kako su na ulicama danima primjećivali crni Fiat punto kovinskih registracija, ali i objašnjavaju da je u selu vrlo brzo nastala panika i potraga za djecom.

Stefan je jedno od sedmoro djece u porodici, koja se nedavno doselila iz Lokvi kod Alibunara, a njihov otac radi kao čoban u selu.

Mještani kažu da su skromni i da žive u dosta teškim uslovima. Nestali Stefan je, kažu, jako dobro i vrijedno dijete. Pomagao je ocu u svemu, pa i u čuvanju ovaca. Baš u vrijeme otmice Stefan i njegov brat su mijenjali oca u čuvanju ovaca.