Malo ko je zna po imenu Fahreta: Evo kako je Lepa Brena dobila čuveni nadimak, ali OVO je sve iznenadilo

Show
Malo ko je zna po imenu Fahreta: Evo kako je Lepa Brena dobila čuveni nadimak, ali OVO je sve iznenadilo
.

Lepa Brena je definitivno najveća ženska zvijezda na našim prostorima, ali rijetki su koji znaju kako je pjevačica od imena Fahreta dobila nadimak koji ju je proslavio.

 r
A priča je sljedeća...

Brena je nadimak dobila davne 1975. godine, još u srednjoškolskim danima, a za sve je kriv njen košarkaški trener, što je Brena ispričala u svom dokumentarnom filmu "Lepa Brena - godine Slatkog greha", čija je prva epizoda medijima nedavno ekskluzivno prikazana.

r1

- U tom periodu počela sam aktivno da treniram košarku. Na košarkaškom terenu je i nastao moj današnji nadimak Brena. Nadimak mi je dao moj tadašnji košarkaški trener, Vlada Bajer. Treneru je bilo komplikovano da me doziva: "Fahreta, Fahreta!" Igrala sam centra ili beka. Moje koleginice bile su Mila, Kata... Sve neka kratka imena. I kaže on meni: "Ja ću tebe zvati Brena". Ja kažem: "Ko je ta Brena?!" Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti ljepša - rekla je Brena.

r3

- U Bosni, to je bio sinonim za lijepu djevojku. Uvijek sam voljela da se ističem, da se izborim za svoje mjesto pod suncem. Ma, bila sam kao šilo! Zato sam se i našla pod košem, s loptom u rukama. Tu je došao do izražaja i moj smisao za realnost. Shvatila sam da nisam dovoljno talentovana za košarku i da će uvijek biti boljih od mene, koje neću dostići. Kada me je kasnije Saša Popović pitao imam li neki nadimak, sjetila sam se tog događaja, i tako postala - Brena. Tokom gimnazijskih dana počela sam da pjevam po zabavama. Konačno sam shvatila da je scena moj teren - ispričala je Brena.

r4

1981. godine Milovan Ilić Minimaks ispred Brena dodao je i Lepa, pa je tako nastao nadimak pod kojim se pjevačica proslavila.

Niko ne može da vjeruje: Evo ko će ZAMIJENITI ACU LUKASA u novoj sezoni "Zvezda Granda", JE LI OVO MOGUĆE?!

r5

- Nisam voljela to Lepa jer nisam mislila da sam lijepa na taj način - otkrila je Brena.

r6

r7

r8

ttr

ZBOG OVOG DETALJA ANDRIJI NIKO NE VJERUJE DA JE SMRŠAO: Objavio fotografiju i neprepoznatljiv je! (FOTO)

Ne propustite