SAMO PRAVA DAMA IMA OVE OSOBINE: Ovakve žene MUŠKARCI NAJVIŠE VOLE!

Praktična žena
SAMO PRAVA DAMA IMA OVE OSOBINE: Ovakve žene MUŠKARCI NAJVIŠE VOLE!
.

Možete da budete dama čak i u šortsu i običnoj majici. Kad se vraćate premorene s posla autobusom. Na pijaci, dok kupujete luk i paprike. Dama je više od garderobe šminke ili prevoznog sredstva.

2016-08-10-osobina-koje-imaju-sve-uspesne-devojke-182562754

NE BRUKAJTE SE VIŠE: 10 pravila bontona koja svaka civilizovana osoba mora da zna!​

„Titula“ dama, do prije samo nekoliko decenija, dodeljivala se isključivo gospođicama i gospođama iz visokog društva i pripadnicama „plave krvi“. Međutim, kako se društvo stalno mijenja i ide napred, tako se i pojam „dama“ proširio i na „obične“ žene. Sada više nije važno da li je riječ o bogatoj nasljednici ili pripadnici visokog društva, danas je dama svaka žena koja ima istančan ukus, lijepe manire i jaku ličnost.

1

Dama je ono što nosite u sebi, vaspitanje i obrazovanje koje ste ponijele iz kuće ili ga stekle tokom godina. Dama je svaka žena koja ume da kaže „hvala“, „molim“, „izvini“. Dama je osmijeh kojim razoružavate i lijepe riječi koje upućujete drugima.

2

Da pokušamo da glavne osobine prave dame svedemo bar na pet:

1. Kulturna je, ljubazna i ne psuje. Glavno oružje su joj osmijeh, umeće da razgovara sa svim društvenim slojevima i da ne posmatra svijet sa visine. Ima mišljenje, ali ne nameće svoj stav.

2.  Oblači se u skladu sa sa svojom figurom, nije rob trendova. Uredna je, ispeglana i nikad šljampava.

dama

3. Šminka se u skladu sa svojim licem i osmijehom. Vrlo dobro zna šta je dnevna a šta noćna šminka i nikad ujutru neće izaći iz kuće sa tonom „ratničkih“ boja  na licu. Ustvari, ni uveče neće izlaziti tako našminkana.

4. Kosa, nokti, koža - uvijek čisti i njegovani. Čak i kad nema vremena, stići će bar da na usne stavi ruž. Posebno brine o rukama i nikada neće dozvoliti ispucale nokte, oguljen lak ili neprijatan miris duvana na prstima - koristi GLO, inovativni uređaj bez neprijatnih mirisa i pepela. Osim o higijeni i estetici, prava dama treba uvijek da brine o svom zdravlju i vodi računa o ishrani i fizičkoj aktivnosti. To čini ne samo zbog izgleda, već prvenstveno zbog dobrog stanja svog tijela i organizma.

lady

5. Hoda podignute glave i pravih ramena. Čvrstim korakom, bez straha od pada jer je svjesna da, iako padne, umije da ustane i da nastavi dalje. Graciozno i sa osmjehom, kao što dami priliči.

U današnje vrijeme izgled često zna zavarati, ali prave dame uvijek možete raspoznati samo po jednom detalju.

Ovdje ne govorimo ni o frizuri ni o odjeći (iako i to može dosta reći) već o noktima.

Naime, damski nokti ne izgledaju onako kako ih danas mnoge djevojke, ali i muškarci zamišljaju.

0s

Iako je kozmetička industrija toliko napredovala da svako može iz salona izići s noktima kakve god poželi, šareni, prenapadan i upadljivi manikir jednostavno ne čini damu.

0s1

Dame imaju kratke i uredne nokte.

0ddd

To ste mogli zključiti i iz modnih magazina na kojima manekenke, ako ste primijetili, uvijek imaju kratke i jednobojne nokte.

0d

Dakle, preočito vještački nokti više definitivno nisu u modi.

NIJEDNA DAMA NE RADI OVE STVARI: Posljednju stavku rade skoro sve žene, ZBOG TOGA IH SVI ISMIJAVAJU I NAZIVAJU SELJANKAMA!

(Novi.ba/Zena.blic.rs)

Ne propustite