DIJETA KOJU JE OSMISLIO NAUČNIK: Nakon pet dana zaboravite na salo, OVAKVA ISHRANA ČINI ČUDA!
Vjerovatno je svima poznato da ugljeni hidrati najviše utječu na višak kilograma.
Njihova prekomjerna količina taloži se u tijelu u obliku masti, odnosno sala.
Zbog toga je ishrana bez ugljenih hidrata smišljena da bi podstakla orhanizam da potroši masti i koristi naslage sala kao izvor energije.
Tvorcem dijete bez ugljenih hidrata smatra se naučnik Atkins, pa se po njemu ova dijeta naziva i Atkinsova dijeta. Potpunim isključivanjem ugljenih hidrata iz ishrane, ili ograničavanjem unosa na svega 15 – 20 grama dnevno, prva je stavka koje bi se trebalo pridržavati. Osim toga, neophodan je pojačan unos proteina, kao i vitamina A, C, E i B, magnezijuma i kalcijuma.
PRVI DAN
Doručak: omlet sa povrćem, pržen na maslinovom ulju. Povrće se može propržiti, ali je bolje pojesti ga u svježem obliku.
Ručak: čorba ili supa od povrća koje ne sadrže ugljene hidrate, jelo sa roštilja, uz prilog od povrća ili pečuraka.
Večera: jogurt, šaka bobičastog voća i badema.
DRUGI DAN
Doručak: jaja sa slaninom
Ručak: pljeskavica bez hljeba, salata od povrća
Večera: losos spremljen na maslinovom ulju i grilovano povrće
RAVAN STOMAK ZA SAMO JEDAN DAN: Najbrža dijeta koja prži salo za samo 24 sata!
TREĆI DAN
Doručak: dva pržena jaja na puteru, pečurke ili neko povrće, čaj
Ručak: salata od morskih plodova
Večera: grilovano meso sa povrćem
ČETVRTI DAN
Doručak: sardina ili tunjevina u konzervi
Ručak: bareno povrće i komad ćuretine
Večera: goveđa šnicla i salata
PETI DAN
Doručak: jaja sa sirom
Ručak: pečeni batak sa malo maslinovog ulja
Večera: goveđa šnicla i salata.
DIJETA KOJA TRAJE DVA DANA ODUŠEVILA JE SVIJET: Čisti organizam i topi salo