DA SMO BAREM RANIJE ZNALI! OVAJ ORGAN POČINJE DA STARI VEĆ U 20. GODINI: Evo kako da znate koliko su ZDRAVI vaši ORGANI

Objavljeno:27.09.2018 - 21:30
A A A Times Arial

Neki organi počinju da stare oko 20. godine dok ovaj organ počinje da stari sa 70. godina...

Da li znate da se naše biološko starenje, prepoznatljivo prvo po koži, ne podudara sa starenjem drugih organa. Neki organi u taj proces ulaze veoma rano, dok su drugi usporeniji, ustanovili su francuski istraživači.

koza1

Pluća počinju da stare već sa navršenih 20 godina, što se ispoljava usporenim smanjivanjem kapaciteta. Do 40. kod pojedinih osoba već su vidljivi znaci gubitka daha, a javljaju se zbog djelimičnog ukrućivanja mišića i rebara.

kosa16

Mozak, takođe, počinje da stari sa 20 godina, pa tako, od početnih sto milijardi neurona, do 40. gubimo i do 10.000 neurona dnevno, što utiče na pamćenje, koordinaciju i sveukupno funkcionisanje mozga. Najveći problem predstavlja propadanje međućelijskog prostora, jer se onemogućava normalan protok informacija na međućelijskom nivou u mozgu.

Koža počinje da stari poslije 25. godine, a mišići gube na tonusu i snazi od 30.

koza

Grudi žena počinju da stare sa navršenih 35 godina. Tada počinju da se smanjuju i gube na punoći, a areole oko bradavica se šire. Od tog trenutka povećava se i rizik od raka dojke, koji, istina, nije u direktnoj vezi sa fizičkim promenama.

grudi1

Kosti gube kvalitet posle 35, a zubi od 40. godine. Oči počinju da stare sa navršenih 40, baš kao i srce.

srce4

OVA LJEKOVITA SMJESA JE PRAVI ELIKSIR MLADOSTI: Podmladit će vas i vaš organizam, ali postoji JEDNA CAKA!

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!