Pobuna specijalaca MUP-a Republike Srpske

Bosna i Hercegovina
Pobuna specijalaca MUP-a Republike Srpske
Prema saznanjima BN TV, pripadnici Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske traže smjenu komandanta Predraga Krajinovića, koji je na čelu ove jedinice punih osam godina. Specijalci su nezadovoljni stanjem u jedinici, prvenstveno međuljudskim odnosima, ali i odnosom vrha MUP-a.

 

Prema saznanjima  BN TV, pripadnici Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske traže smjenu komandanta Predraga Krajinovića, koji je na čelu ove jedinice punih osam godina. Specijalci su nezadovoljni stanjem u jedinici, prvenstveno međuljudskim odnosima, ali i odnosom vrha MUP-a.


MUP je danas demantovao da je došlo do pobune, ali ni direktor policije niti ministar nisu bili voljni da govore o ovom problemu.


Krajinović je, kako navode izvori BN-a, na dužnost stupio 15. novembra 2006. godine, neposredno po dolasku SNSD-a na vlast i slovi kao čovjek od povjerenja bivšeg ministra unutrašnjih poslova Stanislava Čađe i predsjednika RS i lidera SNSD-a Milorada Dodika. Za komandanta je, kako tvrde, postavljen na preporuku nekadašnjeg Dodikovog  tjelohranitelja i vozača Miloša Čubrilovića-Čubrija, koji se smatra sivom eminencijom MUP-a.

Pripadnici Specijalne jedinice policije, juče su od direktora Policije RS Gojka Vasića tražili sređivanje stanja u Jedinici i poboljšanje svog statusa, ali nikakav dogovor, navodno, nije postignut.

MUP Republike Srpske posredstvom Agencije "Srna" demantovao je informacije o pobuni u Specijalnoj jedinici policije.

Ne propustite