Tragedija koja je potresla BiH: Djevojka sa slike rasplakala region

Crna hronika
Tragedija koja je potresla BiH: Djevojka sa slike rasplakala region
Svi prijatelji pitaju se šta joj se dogodilo. Aldina se udala u subotu, a u nedelju poslijepodne dobila je bolove u trbuhu.

Svi prijatelji pitaju se šta joj se dogodilo. Aldina se udala u subotu, a u nedelju poslijepodne dobila je bolove u trbuhu. 

Primljena je u bolnicu, a preminula je zbog pucanja aorte.

Aldina Dedić (23) iz Srebrenika kraj Tuzle preminula je samo dan nakon svog vjenčanja. Veliko slavlje zbog braka pretvorilo se u neopisivu tugu. Porodica i prijatelji u potpunom su šoku i svi se pitaju šta joj se dogodilo. Aldina se udala u subotu, a u nedelju poslepodne dobila je jake bolove u stomaku.

Nema tog mjesta koje njih dvoje nisu posjetili, činilo se kako jedno bez drugoga ne mogu. Nakon povratka prepričavali bi nam svoje doživljaje, bio ih je lijepo slušati. Više puta sam pomislila: “Dragi Bože, ovo dvoje je stvoreno jedno za drugo, njih samo smrt može da razdvoji”, ali nisam mislila da će se to dogoditi tako brzo, rekla je Jasminka Aličić, jedna od najboljih Aldininih prijateljica, koja još ne može da vjeruje da njene drage prijateljice više nema, prenosi portal 24sata.hr.

Suprug Muamer Ćasurović odvezao ju je do Doma zdravlja u Srebreniku na pregled. Doktori su je hitno prebacili u Univerzitetsko-klinički centar u Tuzlu, ali iako su dali sve od sebe, Aldina je prvog dana bračnog života izgubila bitku i preminula na bolničkom stolu oko 23 sata zbog pucanja aorte.

Tuga i bol u njenoj i porodici mladoženje je neopisiva. Nikome još nije ništa jasno. Prijateljice mlade žene, koja je prošle godine završila Rudarsko-geološki fakultet  i počela da raditi kao pripravnik, pripremile su joj poklone za vjenčanje.

– Umjesto da joj damo poklon, mi joj nosimo vijenac. Bože, zašto baš nju? – zavapila je jedna od prijateljica.

Tri dana posle svadbenog veselja mlada žena je sahranjena pred oko hiljadu građana. Svi su došli da se oproste s mladom nevjestom, koja je tek kročila u zajednički život s mladićem kojeg je pet godina volela. Njih dvoje su se upoznali još dok su bili studenti.

– Bila je puna života, vesela i uvek nasmijana. Za tako kratko vrijeme unijela je toliko veselja i radosti na našem radno mjesto. Teško je opisati koliko se radovala vjenčanju koje je pomno planirala do najsitnijih detalja. Ništa joj nije bilo teško, a imala je velike planove koji su se, zbog iznenadne bolesti, raspršili u jednom trenu. Život jednostavno nije fer – rekle su Aldinine koleginice s posla.

Ne propustite