PRIPREMITE SE, NAREDNI SATI SU KRITIČNI: Meteorolozi izdali upozorenje za cijelu zemlju

Region
PRIPREMITE SE, NAREDNI SATI SU KRITIČNI: Meteorolozi izdali upozorenje za cijelu zemlju
.

Danas je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po koltinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima.Tokom dana, uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. 

suncano

Sutra se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po koltinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. 
Krajem dana, uz nešto više oblačnosti u istočnim područjima i višim područjima Hercegovine može pasti i malo kiše.

oblacno

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 10, na jugu zemlje od 7 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20, jugu zemlje od 24 stupnja.

oblacno

Slično vrijeme očekuje se u Hrvatskoj.  Pretežno sunčano i danju malo toplije. Jutro svježe, u unutrašnjosti ponegdje uz maglu i slab mraz. Vjetar na kopnu uglavnom slab, na Jadranu do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura većinom od 0 do 6, na Jadranu od 10 do 15. Najviša dnevna između 16 i 19, na Jadranu od 20 do 24 °C.

PAKAO U HRVATSKOJ, GORE KUĆE, VATRA GUTA SVE PRED SOBOM: Zastrašujući prizori, saobraćaj u prekidu (FOTO)

U Srbiji će sutra jutro biti vedro i hladno, sa slabim prizemnim mrazom, a tokom dana najviša temšetaura bit će do 20 stepeni.

mraz1

Kako navodi RHMZ, ponegdje se očekuje i mraz na dva metra, a tokom dana biće pretežno sunčano, osim na sjeveru gdje će biti ujmereno oblačno. Puhat će slab vetar, promenljivog smjera. Jutarnja temperatura biće od - 3 do 5, najviša od 16 do 20 stepeni.

mraz2

I u Beogradu će jutro biti vedro i hladno, sa slabim prizemnim mrazem. Tokom dana umjereno oblačno sa sunčanim periodima i malo toplije. Jutarnja temperatura biće od 1 do 5, najviša dnevna oko 18 stepeni.

 

mraz4mraz5

PAO SNIJEG U SRBIJI, SVE PREKRIO: Temperatura ispod nule, METEOROLOZI IZDALI UPOZORENJE!

 

 

 

Ne propustite