OTAC EDITE MALKOČ NAKON PRESUDE SEFIĆU: "Izgubili smo vjeru u ovu državu"

Bosna i Hercegovina
OTAC EDITE MALKOČ NAKON PRESUDE SEFIĆU: "Izgubili smo vjeru u ovu državu"
.

Sanjin Sefić osuđen je danas na Kantonlanom sudu u Sarajevu na 14 i po godina zatvora. 

Sefić je bio optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

sanjin-sefic

U ovom predmetu optuženi su bili i Sanjinova sestra Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić, koji se terete za pomaganje počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela - svi su ostali oslobođeni krivice.

Podsjetimo, Sanjin Sefić je osuđen da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, us mrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

sefic

Enes Malkoč, otac od Edite Malkoč, nakon presude bio je vrlo emotivan i ekstremno razočaran visinom kazne.

"Sve vrijeme smo pričali kako Tužilaštvo nije uradilo svoj posao i ova presuda je dokaz tome. Sramno je da je neko ko je ubio dvoje djece dobio ovako malu kaznu. Ovo je ponižavajuće i osjećam se kao da su Editu ponovo pregazili", rekao je potreseni otac.

enes-malkoc

Na kraju je dodao kako je njegova porodica s presudom izgubila vjeru u državu.

 

Ne propustite