IKEA POSLALA UPOZORENJE: Ako ste kod njih kupili ovaj proizvod, ODMAH GA VRATITE JER MOŽE BITI VEOMA OPASAN!

Aktuelno
IKEA POSLALA UPOZORENJE: Ako ste kod njih kupili ovaj proizvod, ODMAH GA VRATITE JER MOŽE BITI VEOMA OPASAN!
.

IKEA povlači iz prodaje Calypso plafonjere s datumskim oznakama od 1625 do 1744 zbog rizika od mogućeg pada abažura, saopšteno je danas iz te kompanije. Iz kompanije IKEA pozivaju sve kupce koji su kupili te plafonjere nakon 1. augusta 2016. godine da provjere datumsku oznaku proizvoda.

HITNO UPOZORENJE IZ DM-A, POVLAČE OVAJ PROIZVOD: "Ni slučajno ga nemojte koristiti, ODMAH GA VRATITE U PRODAVNICU"​

1
 
U saopštenju se navodi da je robna kuća IKEA primila žalbe kupaca na pad staklenih abažura i kako bi smanjili rizik za kupce odlučili su da iz prodaje povuku Calypso plafonjere proizvedene između datumske oznake 1625 do 1744, uključujući i te oznake.

3

4546542222-620x350

Iz kompanije su poručili svim kupcima koji posjeduju navedene plafonjere proizvedene u okviru navedenih datumskih oznaka da vrate proizvode i zamene ih za novu Calypso plafonjeru ili da dobiju pun povraćaj novca. 

2

Nije potreban bilo kakav dokaz o kupovini.

3

- Čak i ako je vjerovatnoća da bi ovako nešto moglo da se desi niska, taj rizik je dovoljan razlog da robna kuća IKEA povuče proizvode iz prodaje. Bezbjednost naših kupaca je prioritet broj jedan za robnu kuću IKEA i upravo zbog toga smo odlučili da kao mjeru predostrožnosti iz prodaje povučemo ove proizvode - izjavila je Emili Knuster, menadžerka segmenta asortimana rasvete i uređaja za smart domove u IKEA Švedska.

Podsjećamo, prije dva dana kompanija DM je poslala upozorenje kupcima kako povlače jedan proizvod iz asortimana.

Radi predostrožnosti dm drogerie markt iz prodaje povlači proizvod "dmBio Paleo müsli" u pakovanju od 500 grama, s rokom trajanja do 30. maja 2019. godine, piše "Fena".

32340a

Razlog povlačenja je, kako navode, prisustvo tropanskih alkaloida, prirodnih, biljnih sastavnih materija koji se najčešće mogu pronaći u korovu, a čije prisustvo je u ovom proizvodu utvrđeno prilikom interne kontrole.

imag0120

S obzirom da se u organskoj poljoprivredi ne koriste herbicidi prilikom uzgoja žitarica nije moguće stopostotno isključiti pojavu korova te tako i ovih materija, pojasnili su iz dm-a.

csm-dm-shop-foto-flensburg-7e2a72bc2a

Redovnom temeljitom kontrolom površine za uzgoj i preventivnim mjerama minimiziramo rizike. Trenutno smo u komunikaciji s našim partnerima - proizvođačima, kako bismo saznali kako je unatoč sigurnosnim mjerama moglo doći do kontaminacije, saopćili su.

dmbio-paleo-muesli-bild

Prisutnost tropanskih alkaloida u hrani, posebno u žitaricama i proizvodima dobivenim od žitarica, nije strana. Ipak, njihov nivo ne smije odstupati od Europske regulative o maksimalno dopuštenoj granici, jer mogu izazvati blaže zdravstvene poteškoće, poput problema sa vidom, proširenih zjenica, osušenosti usne duplje ili umora.

dm-supermarket-supermercato-supermarkt-ducan-prodavaonica-geschaft-negozio-store-croatia-zagreb

Sve poteškoće su privremenog karaktera.

paleo-musli

Iz dm-a poručuju kupcima da ne konzumiraju "dmBio Paleo müsli" u pakovanju od 500 grama, s rokom trajanja do 30. maja 2019. te da ga neotvorenog ili otvorenog vrate u najbližu dm prodavnicu, gdje će im biti nadoknađen plaćeni iznos. Naznačeni rok trajanja kupci jednostavno mogu ustanoviti na bočnoj strani pakovanja.

dm-drogerie

"Kvalitet naših proizvoda i sigurnost kupaca za nas predstavljaju najveći prioritet. Žalimo zbog slučaja i izvinjavamo se našim kupcima zbog nastalih neugodnosti", poručili su iz dm-a.

dm-retail

LIDL POVLAČI DVA PROIZVODA: "Ako ste ih kupili, ni slučajno ih nemojte jesti, ODMAH IH VRATITE U PRODAVNICU"

Ne propustite