11. KOLO PL BIH: Veliki derbi na Koševu, sudar starih rivala na Grbavici

Aktuelno
11. KOLO PL BIH: Veliki derbi na Koševu, sudar starih rivala na Grbavici
.

Danas će biti odigrano svih šest utakmica 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, a dva derbija biće odigrana u glavnom bh. gradu.  Na Koševu će Sarajevo dočekati Široki Brijeg. Bordo tim je lider i pobjedničku seriju želi nastaviti i protiv neugodnih Hercegovaca.

"U zadnje vrijeme smo u zavidnoj formi i tako želimo nastaviti. Širokom će faliti neki igrači, ali na to se ne obaziremo. Ahmetović je upitan, vidjet ćemo hoće li igrati ili ćemo ga čuvati za subotu. Prvi smo i želimo ostati tu", rekao je šef struke Husref Musemić, te nastavio: "Kritikovao sam igrače sa klupe prije par kola, a oni su nakon toga proigrali. Ne znam je li do moje izjave, ali drago mi je što je tako. Imam 23-24 igrača i računam na sve. Protiv Širokog igramo derbi, ali nema nekog specijalnog pritiska. Matić, Čabraja i Bilobrk neće igrati, ali ponavljam da nas to neće zavarati, baš kao ni njihova tijesna pobjeda u prošlom kolu. Ne dopuštam opuštanje i od svojih igrača tražim maksimum."

Na Grbavici će gledaoci moći uživati u sudaru starih rivala. Plavima na noge stiže Sloboda, koja je preporođena dolaskom na kormilo Zlatana Nalića.

"Želju sam gledao dosta puta i imam jasnu sliku o njima kao protivniku. Odličan su tim. Sloboda dobija svoje utakmice na vrhunsku timsku funkciju i taktičku preciznost. Tako ćemo se suprotstaviti i Plavima. Bez rezerve i s punim gasom igramo svaku utakmicu, uvijek pokušavamo ostvariti maksimalan učinak, a to su tri boda. Dobar pokušaj da se ostvari pobjeda smatram ostvarenim ciljem bez obzira na rezultat", smatra trener "crveno-crnih" iz Tuzle. Napominje da Sloboda igra "težački" nogomet i da to trenutno daje rezultat, ali postoje i opasnosti.

"Moja ekipa i ja pojednostavili smo nogomet i dobro nam ide. Imamo dosta potrošan način igre, skoro do 'gašenja' igrača. Mislim da se mnogo više trošimo zbog načina igre koji smo izabrali nego naši protivnici i za tu vrstu igre bi nam trebala grupa od najmanje 22 takmičarska igrača istog identiteta i digniteta. Mi koristimo za sada samo 13-14 igrača. To može da nam predstavlja problem u ovom paklenom ciklusu srijeda-subota, koji imamo tri sedmice zaredom", kaže Nalić i dodaje da su ekipe s igračkom širinom u velikoj prednosti u ovako tijesnim ciklusima.

Plavi očekuju trijumf nakon kiksa u Doboju kod Kaknja.

"Tuzlaci igraju na duže pasove, puno trče, ulaze u dosta duela. Pokušavaju da stisnu protivnika visoko na njegovoj polovini. Nadam se da ćemo odgovoriti na sve izazove. Na  našem terenu moramo odigrati dobru utakmicu i upisati tri boda", izjavio je Milomir Odović, šef struke Željezničara. Ovaj duel, kao i derbi s Koševa, biće u direktnom prenosu na platformi Moja TV. Duel Zrinjskog i Mladosti gledaoci mogu posmatrati na BHT od 17:00 sati.

Evo i svih parova 11. kola sa satnicom:

GOŠK – Čelik 16:00
Tuzla City – Krupa 16:00
Zvijezda 09 – Radnik 16:00
Zrinjski – Mladost DK 17:00 (BHT)
Sarajevo – Široki Brijeg 17:30 (MOJA TV)
Željezničar – Sloboda 20:30 (MOJA TV)

(Novi.ba)

Ne propustite