VELIKA KATASTROFA, PODGORICA OKOVANA VATROM: Mještani u panici, SVE JE U DIMU (FOTO)

Region
VELIKA KATASTROFA, PODGORICA OKOVANA VATROM: Mještani u panici, SVE JE U DIMU (FOTO)
.

Na području glavnog grada Crne Gore aktivno je nekoliko požara, a kako javlja novinar FOS-a, grom je udario u trafostanicu u Zagoriču. U blizini "Delta City" u Podgorici oko 15 sati izbio je požar. 

Jak vjetar je pojačao vatru i nanio dim u okolna naselja. Vatrogasne ekipe su na terenu i, kako je saopćeno FOS-u iz Službe zaštite glavnog grada, osim ovog, aktivna su još dva požara na području Lješanske nahije. 

podgorica

Kuće nisu ugrožene.

Meteorolozi su za danas najavili dolazak hladnog arktičkog talasa, koji će, kako su kazali, donijeti veliko pogoršanje vremena.

podgorica1

U Podgorici je trenutno 23 stepena i puše vjetar olujne jačine.

podgorica2

podgorica4podgorica3podgorica5podgorica6

Hladni talas koji je danas, dan nakon kalendarskog početka jeseni, pogodio BiH donio je i prvi snijeg.

Tako je sniježni prekrivač prekrio naselja oko Prokoškog jezera. Snijeg je zabijelio i određene dijelove Vlašića. Na Bjelašnica je u 14 sati izmjereno čak -3 stepena.

vlasic-snije-screen

b-180924089

Foto: Mahalla.ba

vlasic-snijeg13

Foto: web caweb cam,www.eko-fisvlasic.ba

vlasic-snijeg11

Foto: web caweb cam,www.eko-fisvlasic.ba

vlasic-snijeg12

(Foto: web caweb cam,www.eko-fisvlasic.ba)

1

2

3

Temperature izmjerene u 14 sati: Ivan-sedlo 5, Sokolac 6, Jajce, Livno i Sarajevo 8, Bugojno 9, Doboj, Gradačac, Srebrenica, Tuzla i Zenica 10, Banja Luka, Bihać, Bijeljina i Sanski Most 11, Brčko, Prijedor i Zvornik 12, Mostar, Stolac 16 i Trebinje 27, saopćeno je iz Federalnog hidormeteorološkog zavoda BiH.

Sutra će biti vjetrovito vrijeme. Vjetar većinom umjerene jačine, sjevernog smjera. Jak vjetar se prognozira za Hercegovinu, zapad i jugozapad Bosne. 

l-am

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 6 do 11 stepeni. Najviša dnevna većinom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 21 stepen. U Sarajevu sutra će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 3, a najviša dnevna oko 11 stepeni.

U Bosni i Hercegovini do kraja sedmice preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u Bosni. Očekivane temperature zraka bit će niže u odnosu na prosječne vrijednosti, a u jutarnjim satima sredinom sedmice u planinskim i predplaninskim područjima moguća je i pojava mraza. 

Jutarnje temperature zraka kretat će se od -1 °C do 5 °C u Bosni, a u Hercegovini između 5 °C i 10°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni očekuju se između 11 °C i 16°C, a u Hercegovini od 16 °C do 22 °C.

sarajevo

U prvoj sedmici oktobra, prema raspoloživim modelima očekuje se nastavak stabilnih vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Više sunčanih intervala moguće je u Hercegovini.

Prognozirane temperature zraka bit će nešto veće u odnosu na zadnju sedmicu septembra.

Na Prokoškom jezeru pao snijeg

Najniže temeprature zraka imat će vrijednosti između 4°C i 12°C, a maksimalne temperature od 14°C do 22°C, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Ne propustite